Goedkope telefoons van telefooncheck.nu blijkt promotiestunt

Een paar weken geleden was er een opvallende promotiestunt van telefooncheck.nu: de website bood gloednieuwe mobiele telefoons aan tegen absurd lage prijzen op tweedehands sites. Het was duidelijk dat de zaak niet klopte (100 euro voor een iPhone is natuurlijk wel erg goedkoop) en in de advertentie stond aangegeven dat het om een promotiestunt ging. Toch probeerden veel mensen de toestellen te kopen via de website.

Op de site is allemaal nuttige informatie te vinden over wat je moet doen als je mobiele telefoon gestolen is. Zo bevat het een database waarin de IMEI-nummers van gestolen, kwijtgeraakte en gevonden telefoons staan vermeld. De database is bedoeld voor mensen van wie de mobiel is gestolen of die hem kwijt zijn geraakt, zij kunnen de IMEI-nummers van de gestolen toestellen invoeren in de database. Ook is het handig voor mensen die een mobieltje gevonden hebben, zij kunnen zo de eigenaar snel achterhalen via de website, en het gevonden mobieltje teruggeven. Daarnaast is de site er ook voor mensen die een tweedehands mobieltje willen kopen, zij kunnen door het nummer in te voeren kijken of het toestel niet gerapporteerd is als gestolen.

Op de site staat verder erg veel informatie over wat je moet doen als je mobiele telefoon gestolen is. Zo geeft het nummers van verschillende Nederlandse providers waarmee jij je simkaart van je mobiel kunt laten blokkeren, wat vooral erg belangrijk is voor mensen met een abonnement. Daarnaast staat er uitgelegd hoe je aangifte kunt doen bij de politie voor gestolen goederen. In de meeste gevallen kan dit telefonisch, geeft de site aan. Ook is er een directe link naar de site van de politie om online aangifte te doen. Nadat iemand wiens telefoon gestolen is het stappenplan van het blokkeren van de simkaart en het aangifte doen bij de politie heeft doorlopen, wordt er op de site gevraagd of de persoon het IMEI-nummer van het gestolen toestel in wil vullen in de database. Op die manier kunnen andere mensen die de database gebruiken om te kijken of het aan hen aangeboden tweedehands toestel niet gestolen is, controleren in de database met gestolen toestellen.

Afbeelding dief 
Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters