Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen

Het ziet ernaar uit dat je niet per se de dure iPhone X hoeft te kopen om te kunnen genieten van de geavanceerde features van het toestel. Volgens een Chinees rapport zou Apple namelijk van plan zijn volgend jaar toch wat goedkopere iPhones te gaan uitrusten met een paar van dezelfde technologieën. 

China gedomineerd door goedkopere lokale smartphonemakers

Apple zou dat overigens niet doen uit de goedheid van zijn hart, maar zou bezorgd zijn om het marktaandeel in China. De Chinese smartphonemarkt blijft de grootste in de wereld, maar wordt vooral gedomineerd door Chinese smartphonemakers, zoals Huawei, Oppo, Vivo en Xiaomi.

Deze leveren gebruikers behoorlijk wat features, voor een zeer schappelijke prijs. Apple zou met de introductie van goedkopere toestellen ook de Chinese smartphonemarkt willen domineren, waar de iPhonemaker het op z’n zachts gezegd niet zo goed doet.

Goedkopere iPhones krijgen ook Face ID

De goedkopere iPhone zouden de codenamen Lisbon en Hangzhou hebben en komen met onder andere een OLED display en de geavanceerde TrueDepth camera. Face ID zou sowieso volgend jaar op alle toestellen de vingerafdrukscanner gaan vervangen. Een Japanse website schat dat de “budget iPhones” 10.000 yen, of omgerekend zo’n 75 euro, goedkoper zullen zijn dan de toestellen van dit jaar. Of dit genoeg zal zijn, zullen we volgend jaar meemaken.

lancering iPhone 8 in China, reden voor goedkopere iPhones?

iPhone 8 en 8 Plus kil ontvangen in China

De manier waarop de onlangs uitgebrachte iPhone 8 en iPhone 8 Plus in China werden ontvangen, zou misschien iets met Apple’s beslissing te maken kunnen hebben. Hoewel er over het algemeen  wereldwijd wel minder mensen kwamen opdagen om als eerste de toestellen te mogen kopen, waren er toch sommige fans die maar liefst tien dagen in de rij hebben gestaan. In China werden de handsets echter gewoonweg kil ontvangen en Apple winkels zouden de geplaatste dranghekken zelfs uiteindelijk weg hebben gehaald, door het gebrek aan dringende mensen.

Via: PhoneArena, CNET

Essential Phone

‘Essential Phone opvolger gecanceld: staat Essential nu al te koop?’ lees verder

Xiaomi Mi 8

Gelekte video toont Xiaomi Mi 8: primeur voor Android lees verder

Vivo Apex

Eerste echt randloze smartphone komt volgende maand lees verder

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters