Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen

Het ziet ernaar uit dat je niet per se de dure iPhone X hoeft te kopen om te kunnen genieten van de geavanceerde features van het toestel. Volgens een Chinees rapport zou Apple namelijk van plan zijn volgend jaar toch wat goedkopere iPhones te gaan uitrusten met een paar van dezelfde technologieën. 

China gedomineerd door goedkopere lokale smartphonemakers

Apple zou dat overigens niet doen uit de goedheid van zijn hart, maar zou bezorgd zijn om het marktaandeel in China. De Chinese smartphonemarkt blijft de grootste in de wereld, maar wordt vooral gedomineerd door Chinese smartphonemakers, zoals Huawei, Oppo, Vivo en Xiaomi.

Deze leveren gebruikers behoorlijk wat features, voor een zeer schappelijke prijs. Apple zou met de introductie van goedkopere toestellen ook de Chinese smartphonemarkt willen domineren, waar de iPhonemaker het op z’n zachts gezegd niet zo goed doet.

Goedkopere iPhones krijgen ook Face ID

De goedkopere iPhone zouden de codenamen Lisbon en Hangzhou hebben en komen met onder andere een OLED display en de geavanceerde TrueDepth camera. Face ID zou sowieso volgend jaar op alle toestellen de vingerafdrukscanner gaan vervangen. Een Japanse website schat dat de “budget iPhones” 10.000 yen, of omgerekend zo’n 75 euro, goedkoper zullen zijn dan de toestellen van dit jaar. Of dit genoeg zal zijn, zullen we volgend jaar meemaken.

lancering iPhone 8 in China, reden voor goedkopere iPhones?

iPhone 8 en 8 Plus kil ontvangen in China

De manier waarop de onlangs uitgebrachte iPhone 8 en iPhone 8 Plus in China werden ontvangen, zou misschien iets met Apple’s beslissing te maken kunnen hebben. Hoewel er over het algemeen  wereldwijd wel minder mensen kwamen opdagen om als eerste de toestellen te mogen kopen, waren er toch sommige fans die maar liefst tien dagen in de rij hebben gestaan. In China werden de handsets echter gewoonweg kil ontvangen en Apple winkels zouden de geplaatste dranghekken zelfs uiteindelijk weg hebben gehaald, door het gebrek aan dringende mensen.

Via: PhoneArena, CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters