Volgend jaar hoef je geen iPhone X meer te kopen

Het ziet ernaar uit dat je niet per se de dure iPhone X hoeft te kopen om te kunnen genieten van de geavanceerde features van het toestel. Volgens een Chinees rapport zou Apple namelijk van plan zijn volgend jaar toch wat goedkopere iPhones te gaan uitrusten met een paar van dezelfde technologieën. 

China gedomineerd door goedkopere lokale smartphonemakers

Apple zou dat overigens niet doen uit de goedheid van zijn hart, maar zou bezorgd zijn om het marktaandeel in China. De Chinese smartphonemarkt blijft de grootste in de wereld, maar wordt vooral gedomineerd door Chinese smartphonemakers, zoals Huawei, Oppo, Vivo en Xiaomi.

Deze leveren gebruikers behoorlijk wat features, voor een zeer schappelijke prijs. Apple zou met de introductie van goedkopere toestellen ook de Chinese smartphonemarkt willen domineren, waar de iPhonemaker het op z’n zachts gezegd niet zo goed doet.

Goedkopere iPhones krijgen ook Face ID

De goedkopere iPhone zouden de codenamen Lisbon en Hangzhou hebben en komen met onder andere een OLED display en de geavanceerde TrueDepth camera. Face ID zou sowieso volgend jaar op alle toestellen de vingerafdrukscanner gaan vervangen. Een Japanse website schat dat de “budget iPhones” 10.000 yen, of omgerekend zo’n 75 euro, goedkoper zullen zijn dan de toestellen van dit jaar. Of dit genoeg zal zijn, zullen we volgend jaar meemaken.

lancering iPhone 8 in China, reden voor goedkopere iPhones?

iPhone 8 en 8 Plus kil ontvangen in China

De manier waarop de onlangs uitgebrachte iPhone 8 en iPhone 8 Plus in China werden ontvangen, zou misschien iets met Apple’s beslissing te maken kunnen hebben. Hoewel er over het algemeen  wereldwijd wel minder mensen kwamen opdagen om als eerste de toestellen te mogen kopen, waren er toch sommige fans die maar liefst tien dagen in de rij hebben gestaan. In China werden de handsets echter gewoonweg kil ontvangen en Apple winkels zouden de geplaatste dranghekken zelfs uiteindelijk weg hebben gehaald, door het gebrek aan dringende mensen.

Via: PhoneArena, CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Samsung Galaxy S8 Plus huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro: Huawei maakt korte metten met Samsung in commercials lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

‘Samsung Galaxy S9 krijgt extreem hoge screen-to-body ratio’ lees verder

Apple iPhone X

Dit nieuwe Oppo toestel lijkt verdacht veel op een zwarte iPhone X lees verder

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters