Dit zijn alle 1 april grappen van Google (tot nu toe)

Pas, want het is alweer 1 april. Laat je niet gek maken door aankondigingen van bizarre gadgets, want vrijwel elke grote smartphonefabrikant zal je vandaag te grazen nemen. Althans, dat gaan ze proberen. Google heeft gisteren alvast de spits afgebeten. Dit zijn alle 1 april grappen van Google, tot nu toe.

Google Pac-Maps

Google 1 april grappen

Deze grap komt je waarschijnlijk bekend voor. In 2015 kon je namelijk ook al Pac-Man spelen in Google Maps. Ach, ons hoor je niet klagen, want het blijft een verrassend goede match. Zo’n klassieker in je eigen buurt spelen is verslavende manier om de tijd te verdrijven.

Google Gnome

Met Google Nome maakt de zoekgigant natuurlijk op een hilarische manier reclame voor Google Home, de slimme assistent voor in huis. De kabouter geeft je tips terwijl je in de tuin bezig bent. Daarnaast kan de koddige gadget natuurlijk alles aansturen. Een gat in de markt!

Google Assistant

Google 1 april grappen

Ook Google’s slimme assistent gaat je te grazen nemen. Op het moment van schrijven waarschuwt ze enkel dat je niet je naasten moet vertrouwen. Goed advies, maar daarnaast vraagt ze je ook later op 1 april terug te komen. Wat gaat het worden?

Google Wind

Google Nederland heeft dit jaar een van de beste 1 april grappen: Google Wind. Als Nederlanders weten we allemaal hoe vaak het hier regent (te vaak). Daarom komt de zoekgigant met Google Wind. Het gaat om slimme windmolens, die met behulp van machine learning de wolken gewoon weer weg kunnen blazen. Een ludieke manier om Google Cloud te promoten, en Armin van Buuren komt ook nog even voorbij.

Google Japan

Google Japan’s Input Tools team bedenkt elk jaar een nieuw soort toetsenbord. Vorig jaar was dat de Google Kazoo, een klein fluitje. Dit jaar gaat het om bubbeljesplastic. Door bepaalde bubbeltjes te laten knappen kun je zinnen vormen, die een apparaatje dan vervolgens inleest. Sommige hebben zelfs bepaalde geuren. Creatief!

Google Haptic Helpers

Virtual reality mag natuurlijk niet in dit rijtje missen. We hebben, vaak op 1 april, talloze gadgets voorbij zien komen die je in-game voorwerpen echt laten ruiken. Maar waarom zou je daar een gadget voor bouwen als Google er gewoon een team voor heeft. Ze komen naar je huis toe en tillen je game-ervaringen naar een hoger niveau. Ideaal toch?

Dat waren alle 1 april grappen van Google die wij tot nu toe konden vinden. We hebben er zonder twijfel meerdere gemist, want de zoekgigant heeft honderden afdelingen. Heb jij nog een goede gevonden? Laat het in de reacties weten!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters