Google maakt percentage Android Nougat toestellen bekend

Elke maand laat Google het percentage gebruikers zien per Androidversie. Normaal is dat niet zo bijzonder, maar als er een nieuwe Androidversie is gekomen, is het toch wat interessanter. We zien namelijk hoeveel mensen Android Nougat op hun toestel hebben geïnstalleerd.

Android Nougat

De zevende grote update van Android, Android 7.0 Nougat, is alweer een aantal maanden oud. Deze versie van het besturingsysteem van Google heeft in Augustus zijn debuut gemaakt op de LG V20, die vooralsnog niet is verschenen in Europa.  Een aantal weken later gaf Google de officiële versie uit voor onder andere de Nexus 5X en Nexus 6P. Voor deze release hebben deze toestellen vijf ontwikkelaarsversies gekregen van Android 7.0 Nougat. Nu hebben deze toestellen al ontwikkelaarsversies gekregen voor Android 7.1.1 Nougat, waarbij de officiële verschijning begin december zal zijn.

Android 7.0 Nougat brengt een aantal veranderingen met zich mee, waarvan een van de grootste toevoegingen de splitscreen-modus is. Dit zat al vaker in de schil van andere fabrikanten, maar Android 7.0 Nougat brengt deze functie standaard met zich mee. Verder is het Doze-systeem verbeterd, waardoor de accu van je telefoon langer mee moet kunnen.

Aantal Nougat toestellen

Onlangs heeft Google het aantal Nougat-toestellen bekendgemaakt. Alle informatie is te zien in de tabel hieronder. Wat op valt is dat er nog ongeveer een kwart van alle toestellen op Android 4.4 KitKat draait. Dit is een besturingssysteem van Google van ruim drie jaar geleden. Ook zien we dat nog een relatief grote hoeveelheid smartphones draait op een Android-versie onder Android 4.1, wat ongeveer drie procent is. Deze versies zijn minstens vijf jaar oud, waardoor niet veel applicaties deze versie van Android meer ondersteunen.

google Android Nougat 7.0

We zien dat het aantal Nougat-smartphones deze keer zijn debuut heeft gemaakt in de tabel. Ongeveer 0,3 procent van alle Android toestellen draaien op deze versie. Dit is wel met Android 7.1.1 Nougat inbegrepen, dus de Pixel toestellen tellen mee. Er zijn nog maar een klein aantal toestellen die beschikken over de laatste versie van Android. Dit zijn onder andere de Nexus en Pixel toestellen van Google, maar ook de V20 van LG. De LG G5 zal ook komende weken de update ontvangen naar Android 7.0 Nougat.

Bron: Google

Samsung Galaxy Note 9 S Pen

Vijf verschillen tussen de Samsung Galaxy Note 8 en Note 9 lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Telekoopwijzer: de beste smartphones van deze zomer lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters