Google maakt percentage Android Nougat toestellen bekend

Elke maand laat Google het percentage gebruikers zien per Androidversie. Normaal is dat niet zo bijzonder, maar als er een nieuwe Androidversie is gekomen, is het toch wat interessanter. We zien namelijk hoeveel mensen Android Nougat op hun toestel hebben geïnstalleerd.

Android Nougat

De zevende grote update van Android, Android 7.0 Nougat, is alweer een aantal maanden oud. Deze versie van het besturingsysteem van Google heeft in Augustus zijn debuut gemaakt op de LG V20, die vooralsnog niet is verschenen in Europa.  Een aantal weken later gaf Google de officiële versie uit voor onder andere de Nexus 5X en Nexus 6P. Voor deze release hebben deze toestellen vijf ontwikkelaarsversies gekregen van Android 7.0 Nougat. Nu hebben deze toestellen al ontwikkelaarsversies gekregen voor Android 7.1.1 Nougat, waarbij de officiële verschijning begin december zal zijn.

Android 7.0 Nougat brengt een aantal veranderingen met zich mee, waarvan een van de grootste toevoegingen de splitscreen-modus is. Dit zat al vaker in de schil van andere fabrikanten, maar Android 7.0 Nougat brengt deze functie standaard met zich mee. Verder is het Doze-systeem verbeterd, waardoor de accu van je telefoon langer mee moet kunnen.

Aantal Nougat toestellen

Onlangs heeft Google het aantal Nougat-toestellen bekendgemaakt. Alle informatie is te zien in de tabel hieronder. Wat op valt is dat er nog ongeveer een kwart van alle toestellen op Android 4.4 KitKat draait. Dit is een besturingssysteem van Google van ruim drie jaar geleden. Ook zien we dat nog een relatief grote hoeveelheid smartphones draait op een Android-versie onder Android 4.1, wat ongeveer drie procent is. Deze versies zijn minstens vijf jaar oud, waardoor niet veel applicaties deze versie van Android meer ondersteunen.

google Android Nougat 7.0

We zien dat het aantal Nougat-smartphones deze keer zijn debuut heeft gemaakt in de tabel. Ongeveer 0,3 procent van alle Android toestellen draaien op deze versie. Dit is wel met Android 7.1.1 Nougat inbegrepen, dus de Pixel toestellen tellen mee. Er zijn nog maar een klein aantal toestellen die beschikken over de laatste versie van Android. Dit zijn onder andere de Nexus en Pixel toestellen van Google, maar ook de V20 van LG. De LG G5 zal ook komende weken de update ontvangen naar Android 7.0 Nougat.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

De batterij van deze vijf smartphones gaat het langst mee lees verder

Samsung Galaxy S9

Eerste preview Samsung Galaxy S9 duikt op ⚠️ lees verder

Xiaomi Mi Mix 2S

Gelekte bestanden bevestigen specs veelbelovende Xiaomi Mi Mix 2S lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Nokia 5

De vijf beste Nokia smartphones van dit moment lees verder

Samsung Galaxy S9 Active

Verrassing: Samsung Galaxy S9 Plus verslaat iPhone X in benchmarktest lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters