Google activeert 1.5 miljoen Android-apparaten per dag

Oud Google-topman Eric Schmidt heeft tijdens een interview aangegeven dat de zoekgigant nu 1.5 miljoen apparaten per dag activeert met het Android OS. De groei van Android lijkt desondanks wat af te vlakken.

De oud-topman van Google, Eric Schmidt, is binnen het bedrijf nu werkzaam als Executive Chairman en heeft daarmee inzagen in alle activiteiten van het bedrijf. De manager wist tijdens de Dive Into Mobile conferentie te melden dat Google nu dagelijks 1.5 miljoen apparaten voorzien van het Android OS activeert. Daarmee lijkt de groei van Android wat af te vlakken, maar is en blijft het het grootste mobiele platform op de wereld. De groei is wat lager dan eerst, aangezien het aantal nu gemiddeld elk kwartaal met 100.000 stuks toeneemt, daar waar dat vroeger een stuk harder ging.

Google zal dit jaar nog haar miljardste Android-apparaat gaan activeren, zo blijkt uit de onderstaande grafiek. Deze mijlpaal zal naar verwachting eind dit jaar gehaald gaan worden door Google en daarmee is het als eerste mobiele os dat deze mijlpaal zal weten te bereiken. Eind 2012 waren er nog 750 miljoen apparaten op de wereld van het Android OS voorzien. Een jaar later zal daar een kwart miljard bij gekomen zijn, zo is de verwachting.

Google Android activaties 
Bron: Asymco
tags:
  Telekoopwijzer uitgelicht

  Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

  Samsung AR Emoji

  Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

  Google Instant Apps

  Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

  smartphone veiligheid

  Android is volgens Google nu even veilig als iOS lees verder

  Android P nieuwe features

  Android P officieel onthuld: zes dingen die je moet weten lees verder

  onbekende beller blokkeren

  Android P maakt einde aan vervelende onbekende bellers lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters