‘Google chat-app Allo is vanaf 21 september te downloaden’

Evan Blass heeft onthuld dat Google’s nieuwe chat-app Allo dan eindelijk vanaf 21 september te dowloaden zal zijn.

Google Allo

Tijdens Google’s jaarlijkse I/O conferentie van eerder dit jaar onthulde de zoekgigant twee nieuwe chat-apps, Duo en Allo. Duo laat zijn gebruikers videobellen op een duidelijke en simpele manier die je zelden terug ziet in chat-apps, terwijl Allo een uitgebreide chat-app is met een aantal ingebouwde slimmigheden van Google. Zo kan de app de gebruiker leren kennen, en op basis daarvan automatisch antwoorden suggereren.

Registreren

Duo kwam een maand geleden al op Android en iOS uit, en werd verrassend goed ontvangen. Ondertussen is de videobel-app weer afgezakt, maar Duo wist relatief lang een hoge positie in de download ranglijsten in te nemen. Je kunt jezelf sinds enkele maanden ook al registreren voor Allo, de tweede chat-app die Apple eerder dit jaar onthulde. De app is echter nog steeds niet uitgerold, ondanks het feit dat Google tijdens zijn presentatie aangaf dat beide chat-apps nu wel beschikbaar zouden zijn.

21 september

Gelukkig hoeven we niet lang meer te wachten, want volgens de bekende lekker Evan Blass zal Google Allo vanaf 21 september te downloaden zijn. Op het internet verzuchten fans dat Allo de zoveelste poging van Google is om de markt te veroveren met een chat-app, maar dit keer lijkt het erop dat het ze echt kan gaan lukken. Normaliter is het bij nieuwe chat-apps het probleem dat iedereen al vast zit aan een andere app, want zonder contacten die meegaan heb je niks aan een nieuwe chat-app. Nu Facebook echter steeds meer zijn invloed op WhatsApp uitoefent lijken meer consumenten bereid over te stappen naar een alternatief.

Onderscheidende functies

Google Allo verschilt van bijvoorbeeld Google Hangouts omdat je persoonlijke mobiele nummer aan je Google-account wordt gelinkt. Daarmee concurreert de zoekgigant dus direct met iMessage, Telegram en WhatsApp. Daarnaast staat Google’s assistent dus constant voor je klaar terwijl je aan het chatten bent. De app herkent foto’s die je stuurt en stelt contextuele informatie of antwoorden voor. Zo weet Allo bijvoorbeeld automatisch dat je het over honden hebt als je moeder een foto van haar hond stuurt. Met die unieke en ‘slimme’ functies hoopt Google zich te onderscheiden.

Bron: Evan Blass

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    Whatsapp zal toch altijd t meest gebruikt worden hoor… Denk niet dat er van een overstap sprake is naar FBM hoogstens ernaast… En weer t wiel willen uitvinden terwijl we all whatsapp hebben en eigenlijk is die ookl overbodig want sinds jaar en dag is er al Skype…

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Novel Effect

Deze app brengt verhalen tot leven met geluid lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters