Google Allo heeft meer dan 1 miljoen downloads

Allo is een nieuwe chat-app van Google. Met deze app wil Google concurreren met chat-apps als WhatsApp en Facebook Messenger. Google Allo is nu sinds een week te downloaden in de app store van zowel iOS als Android.

Allo en Duo

Allo werd samen met zijn grote broer Duo door Google aangekondigd op zijn ontwikkelaarsconferentie I/O. Deze applicaties zouden het chatten en videobellen makkelijker moeten maken. Met deze apps wil Google concurreren met apps als Skype, WhatsApp en Messenger.

screenshot_2016-09-26-15-34-10

Het leek er op dat veel mensen niet de behoefte hadden om over te stappen naar een andere chat-app, maar dit bleek toch anders te zijn. Niet al te lang geleden heeft WhatsApp de algemene voorwaarden aangepast en deelt het jouw telefoonnummer met Facebook om zo meer relevante advertenties te laten zien. Hierbij had je dertig dagen de mogelijkheid om dit deels tegen te gaan. Deze dertig dagen zijn sinds afgelopen weekend over. Je hebt nu niet meer de mogelijkheid om dit deels te annuleren.

 

Features

Hoewel Google met Allo op het eerste gezicht niet erg onderscheidend lijkt te zijn, brengt de app toch een paar leuke features met zich mee. Zo is het mogelijk om, door middel van de verzendknop in te drukken en omhoog of naar beneden te swipen, te kiezen of je grotere of kleinere tekst wilt verzenden dan normaal. Google legde hierbij uit dat het gebruiken van volledige zinnen in hoofdletters dan niet meer nodig is.

Verder kwam de applicatie met een persoonlijke Google-assistent. Hierbij is het mogelijk om bij een vraag @google te typen, en de app zoekt de desbetreffende vraag op. Dit kan erg handig zijn als je meer informatie wil over bijvoorbeeld een restaurant.

Nog een paar features die Allo heeft zijn inkt en stickers. Inkt kennen wij uit de populaire app Snapchat, waarbij je kunt tekenen op een foto. Dit heeft WhatsApp recentelijk ook aangekondigd. Stickers hebben wij al gezien bij Messenger, waar je de mogelijkheid hebt om met een sticker een bepaalde reactie te laten weten of om op een reactie te antwoorden.

Beschikbaarheid

Allo is zowel voor iOS als Android te vinden in de digitale winkels van beide platformen.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters