Google kondigt binnen enkele weken de naam van Android N aan

Je kunt niet meer je eigen suggesties voor de complete naam van Android N indienen, maar wees gerust: Google zal binnen enkele weken het eindresultaat aankondigen.

Android N

Google doet het dit jaar allemaal net een beetje anders met de nieuwste versie van Android, Android N. In plaats van zoals de vorige jaren tijdens de Google I/O de complete naam van de nieuwste versie bekend te maken en daarna een developer preview van de nieuwste Android update uit te brengen kregen we dit jaar al twee maanden voor de conferentie een Android N Developer preview.

Google is er namelijk mee bezig om er voor te zorgen dat fabrikanten sneller de nieuwste Android updates naar hun eigen smartphones kunnen brengen. De informatie die Google tijdens zijn I/O keynote uit de doeken deed was grotendeels dan ook al bekend, waardoor we hadden verwacht dat Google de volledige naam van de nieuwste Android versie zou gaan onthullen als verrassing. Zou het Android Nougat worden, of toch Android Nutella?

Suggesties

In plaats van de naam aan te kondigen liet Google weten dat het nog niet voor een naam gekozen heeft en dat fans zelf een naam mogen bedenken. Je kon tot gisteravond zelf namen indienen, waaruit Google dan vervolgens misschien de officiële naam uit zou kiezen. Vandaag heeft Google laten weten dat het dankbaar is voor alle suggesties en dat we binnen enkele weken het eindresultaat te horen zullen krijgen.

Verbeteringen

Android N brengt een aantal grote verbeteringen met zich mee. Zo kunnen updates nu op de achtergrond worden geïnstalleerd, vergelijkbaar met hoe ChromeOS updates werken. Ook heeft Google multi-window ondersteuning toegevoegd, waarmee je twee apps naast elkaar kunt gebruiken, wat vooral op grotere smartphones en tablets erg handig is. Daarnaast worden notificaties nu slim samengebundeld en kun je binnen je notificatiecentrum bijvoorbeeld je berichten antwoorden. Voor een completer overzicht van alle nieuwe functies verwijs ik je graag door naar onze Telewiki over de Android N Developer Previews.

Bron: Android

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters