Google Android telefoons lopen vertraging op

Hoewel de introductie van Googles nieuwe mobiele besturingssysteem Android gepland staat voor de tweede helft van dit jaar, zijn de benodigde handsets mogelijk niet eerder beschikbaar dan eind dit jaar of begin volgend jaar.

Google kondigde de komst van Android, een compleet open softwarepakket voor mobiele telefoons, in november vorig jaar aan. Het platform bestaat uit een op Linux gebaseerd besturingssysteem met middleware, interfaces en applicaties die zijn gebouwd op Java. Bij de aankondiging maakte Google bekend de steun te hebben van de Open Handset Alliance, waartoe onder meer chipbakkers als Intel, Qualcomm, Marvell, nVidia en Texas Instruments horen.

Ook diverse telefoonfabrikanten hebben hun vertrouwen in Android uitgesproken. Zo hebben Samsung, Motorola, LG en HTC aangegeven in de tweede helft van 2008 met Android-telefoons op de markt te komen. Volgens The Wall Street Journal komen de handsetmakers echter in tijdnood. Volgens de krant heeft Google aangegeven dat de eerste handsets niet eerder dan het laatste kwartaal van dit jaar zullen verschijnen, en zelfs dat zou voor sommige partijen krap worden.

De Amerikaanse telecomprovider Sprint Nextel zou volgens The Wall Street Journal bijvoorbeeld pas volgend jaar een abonnement in combinatie met een Android-telefoon op de markt kunnen brengen. Ook China Mobile, met 400 miljoen mobiele abonnees de grootste mobiele aanbieder ter wereld, schuift de lancering door naar volgend jaar. De Amerikaanse tak van T-Mobile verwacht nog wel dit jaar een Android-toestel te kunnen introduceren in combinatie met een abonnement.

Hoewel diverse handsetmakers hebben aangegeven een Android-telefoon te ontwikkelen, is het de laatste tijd wel stil rondom deze ontwikkeling. Alleen HTC bevestigde eerder deze maand nog tegen Tweakers.net dat de fabrikant nog dit jaar met een Android-telefoon op de markt komt, en dit toestel zou volgend jaar gevolgd moeten worden door nieuwe modellen met verschillende form factors.

Bron: Tweakers.net

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters