Google Android telefoons lopen vertraging op

Hoewel de introductie van Googles nieuwe mobiele besturingssysteem Android gepland staat voor de tweede helft van dit jaar, zijn de benodigde handsets mogelijk niet eerder beschikbaar dan eind dit jaar of begin volgend jaar.

Google kondigde de komst van Android, een compleet open softwarepakket voor mobiele telefoons, in november vorig jaar aan. Het platform bestaat uit een op Linux gebaseerd besturingssysteem met middleware, interfaces en applicaties die zijn gebouwd op Java. Bij de aankondiging maakte Google bekend de steun te hebben van de Open Handset Alliance, waartoe onder meer chipbakkers als Intel, Qualcomm, Marvell, nVidia en Texas Instruments horen.

Ook diverse telefoonfabrikanten hebben hun vertrouwen in Android uitgesproken. Zo hebben Samsung, Motorola, LG en HTC aangegeven in de tweede helft van 2008 met Android-telefoons op de markt te komen. Volgens The Wall Street Journal komen de handsetmakers echter in tijdnood. Volgens de krant heeft Google aangegeven dat de eerste handsets niet eerder dan het laatste kwartaal van dit jaar zullen verschijnen, en zelfs dat zou voor sommige partijen krap worden.

De Amerikaanse telecomprovider Sprint Nextel zou volgens The Wall Street Journal bijvoorbeeld pas volgend jaar een abonnement in combinatie met een Android-telefoon op de markt kunnen brengen. Ook China Mobile, met 400 miljoen mobiele abonnees de grootste mobiele aanbieder ter wereld, schuift de lancering door naar volgend jaar. De Amerikaanse tak van T-Mobile verwacht nog wel dit jaar een Android-toestel te kunnen introduceren in combinatie met een abonnement.

Hoewel diverse handsetmakers hebben aangegeven een Android-telefoon te ontwikkelen, is het de laatste tijd wel stil rondom deze ontwikkeling. Alleen HTC bevestigde eerder deze maand nog tegen Tweakers.net dat de fabrikant nog dit jaar met een Android-telefoon op de markt komt, en dit toestel zou volgend jaar gevolgd moeten worden door nieuwe modellen met verschillende form factors.

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters