‘Zo gaan Google’s eigen Android Wear smartwatches er uit zien’

Nieuwe renders tonen hoe Google’s eigen Android Wear smartwatches er naar verwachting uit gaan zien.

Nexus

We weten dankzij betrouwbare bronnen dat Google het dit jaar volledig anders aan gaat pakken met zijn Nexus toestellen. Waar het bedrijf normaliter een groot deel van het ontwikkelingsproces van de nieuwe smartphones uitbesteed, wil de zoekgigant dit jaar meer de controle hebben. Sterker nog: naar verluidt zullen de logo’s van HTC en Nexus niet eens op de twee nieuwe toestellen staan, waarmee het dus echt Google smartphones worden.

Android Wear

Het is verfrissend dat Google nu meer naar de voorgrond gaat treden en nog duidelijker gaat laten zien wat zijn visie van een high-end smartphone anno 2016 is. Die aanpak blijft echter niet beperkt tot smartphones, zo bleek een aantal weken geleden. Google is namelijk bezig met het ontwikkelen van twee eigen Android Wear smartwatches. De smartwatches hebben net zoals de Nexus smartphones van dit jaar codenamen die afgeleid zijn van vissen: Angelfish en Swordfish. Tot nu toe ging het vooral om vage details en geruchten, want Google is volgens geruchten nog bezig met prototypes.

Android Wear

Angelfish en Swordfish

Toch heeft Android Police renders van beide smartwatches weten te bemachtigen, waarvan ze vrij zeker zijn dat het om de real deal gaat. De grotere smartwatch, Angelfish, zal de premium optie zijn met functies zoals 4G en GPS, terwijl het kleinere horloge, Swordfish, het instapmodel wordt. De renders komen niet rechtstreeks van Google, maar zijn gebaseerd op de informatie van primaire bronnen. Dat betekent dat ze hoogstwaarschijnlijk dus wel waarheidsgetrouw zijn, maar Android Police ook zijn bronnen kan beschermen door niet rechtstreeks de informatie vrij te geven die hun bronnen kan verraden.

Smartwatch verschillen

Volgens geruchten is het Angelfish model een stukje dikker dan zijn kleinere broertje om een grotere batterij en LTE hardware te herbergen. Ook zou de Swordfish smartwatch gebruik kunnen maken van Google’s MODE verwisselbare bandjes, terwijl dat bij Angelfish niet het geval is. Google is nog steeds bezig met prototypes, dus de kans is groot dat het ontwerp van de ronde smartwatches nog gaat veranderen. Daarnaast is de kans ook klein dat Google ze tegelijkertijd met hun eigen smartphones aan gaat kondigen. Het wordt dus nog even afwachten waarmee de zoekgigant uiteindelijk op de proppen komt, maar het is duidelijk dat Google het ambitieus aan pakt.

Bron: Android Police

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters