Google-apps komen niet naar Windows Phone

Apps van Google zijn beschikbaar op de iPhone en natuurlijk het eigen besturingssysteem Android. Maar bezitters van een Windows Phone zullen vergeefs wachten op Google apps. Die zullen voorlopig niet worden ontwikkeld, aldus een productmanager van Google.

Windows Phone 8 review homescreen

Clay Bavor, de productmanager, meldde in een interview dat hij onvoldoende vraag verwacht naar Google apps op het Windows Phone-platform. ‘”We hebben geen plannen voor de ontwikkeling van Windows-apps. We zijn erg voorzichtig waar wij in willen investeren en we doen dat alleen waar de gebruikers zijn. En ze zijn er niet bij Windows Phone of Windows 8”, zei hij.

Windows 8 en Windows Phone hebben allebei onvoldoende marktaandeel om interessant te zijn voor Google. Met het aanbieden van eigen apps voor marktleider Android en nummer twee iOS, en natuurlijk oudere Windowsversies dan Windows 8 voor de pc, bedient Google al meer dan negentig procent van zowel de mobiele als de pc-markt.

Bron: The Loop

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Koen Willen -

  De makers van apps maken er geen voor Windows phone omdat er nog weinig gebruikers zijn voor het systeem. En er komen minder snel mensen naar Windows phone omdat er bijna geen apps zijn. Dus als de makers van apps nu apps maken voor Windows phone komen de gebruikers vanzelf!

 2. Timboektoe -

  Dat is een kip en ei verhaal.
  Belangrijke apps zijn natuurlijk nodig voor de overgang naar een ander eco systeem. Ook al snap ik de redenering maar dan zal het nog jaren duren voordat WP aanzienlijk marktaandeel heeft.

 3. maartuhh -

  Jammer, maar van google kan ik het wel begrijpen. Ze hebben meer belang bij Android dan bij Windows Phone. Dat er geen gebruikers zijn vindt ik alleen een bullshit argument, want Windows Phone blijft grooien en er zijn zeker gebruikers van het platform. Google had gewoon moeten zeggen dat ze dat platform niet willen steunen, omdat zij dan hun concurrent helpen.

  1. Danijel -

   Mwah, ik denk dat het niet zo zeer te maken heeft met hun concurrent helpen. Voor iOS hebben ze Google Maps, Gmail, Google Earth, Chrome etc. Google wil gewoon zijn waar de consument en hun gebruikers zitten, dat is op Android en iOS, maar nog niet op Windows Phone en niet meer op BlackBerry.

   1. bartvuijk -

    Dat denk ik ook, ze bereiken nu met iOS en Android al 90 procent van de markt. Waarom zouden ze moeite doen om nog eens 2 (2012) tot 6 (2013) procent erbij te pakken.

   2. hanszw -

    Kan er naast zitten maar ik betwijfel sterk of WP gebruikers wel zitten te wachten op die Google applicaties daar er eigenlijk maar weinig tussen zit wat WP niet heeft. Ik heb zowel de Galaxy Note 2 als de Lumia 900 en het is gewoon een feit dat Gmail het beste werkt op de Note 2 en de Mailcliënt voor Hotmail het beste werkt op een WP. Het enige wat ik op de Note 2 heb is een Skydrive en andersom niks van google op de Lumia. Dat kan dan ook niet maar als het er wel was zou ik het niet op een WP toestel zetten.

   3. Eddddd -

    Dat zou dan betekenen dat ze die 4 procent groei zouden laten liggen (additioneel op de bestaande 2%, dus totaal 6% van de markt), of eigenlijk aan bereik verliezen. Die 4 procent marktaandeel stijging van WP komt immers ergens vandaan, ik vermoed voor een groot deel van iOS en Android. En wanneer de stijging van het marktaandeel van WP verder groeit de komende jaren, beginnen ze met een achterstand. Het lijkt me toch wenselijk om er tijdig bij te zijn wanneer WP een serieuze speler gaat worden. Kennelijk hebben ze dat vertrouwen in WP niet?
    Kom je immers later, dan wordt het moeilijk om bestaande gebruikers naar jouw oplossingen te trekken, aangezien men al gebruik maakt van bestaande oplossingen (van MS).

   4. bartvuijk -

    Die stijging van het marktaandeel Windows Phone zou volgens de berekeningen van allerlei analisten voornamelijk ten koste gaan van Symbian, BlackBerry en een heel klein beetje van Bada en Tizen enzo. Niet van Android en iOS. Of dat ook gaat gebeuren is natuurlijk wel even afwachten. Met name BlackBerry zit niet stil.

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters