Google rolt per ongeluk Google Assistant uit naar non-Pixel smartphones

Google heeft per ongeluk de alpha-versie van zijn Google-app uitgerold. De update brengt onder andere Google Assistant naar andere Android smartphones.

Google alpha 6.13

De alpha versie van de Google app is gelekt. Het gaat om versie 6.13. De alpha versie wordt intern bij Google gebruikt om nieuwe functies alvast te testen, voor ze wellicht naar de officiële app worden uitgerold. Normaliter zijn dat vrij kleine aanpassingen, en zou het lekken van de Alpha ook niet echt bijzonder zijn. Dit keer is dat echter niet het geval. Fans die de gelekte app installeerden ontdekten opeens een opvallende functie op hun Android smartphone: Google Assistant.

Google Assistant

De slimme assistent kan echt een gesprek voeren met de gebruiker. Waar Google Now vooral vragen beantwoordde, snapt Google Assistant echt de context van een gesprek. De virtuele assistent is officieel echter alleen verkrijgbaar op de Google Pixel en Pixel XL.  Een aangepaste versie van de assistent kun je ook op andere telefoons uitproberen, in de chat-app Google Allo.

Andere telefoons

Er deden al geruchten de ronde dat de zoekgigant zijn assistent ook naar andere Android smartphones wilde brengen. Het leek echter enkel om nieuwe vlaggenschepen van partners zoals HTC en LG te gaan. De Google app is echter op vrijwel elke Android smartphone te gebruiken. Je hoeft nu niet meteen de gelekte alpha te installeren. De assistent duikt namelijk niet op elke telefoon op, en is vrij buggy.

Foutje

De instellingen van de Alpha noemen ook enkel de Pixel telefoons. Het is dan ook vrij duidelijk dat het hier om een foutje van Google gaat. Toch geeft het een opvallend voorproefje op de toekomst. Naast de Google Assistant brengt de alpha nog een aantal andere veranderingen met zich mee. Zo kun je nu je recente zoekopdrachten zien, in een nieuw scherm genaamd “Recent”. Daarnaast ziet de weer-widget er anders uit. Voorlopig zullen we dus nog even geduld moeten hebben, al zijn er altijd trucjes waarmee je alsnog de assistent op je telefoon kunt krijgen.

Update: Google heeft middels aanpassingen aan hun kant Google Assistant uitgezet op andere smartphones

Bron: AndroidPolice via 9to5Google

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters