Google rolt per ongeluk Google Assistant uit naar non-Pixel smartphones

Google heeft per ongeluk de alpha-versie van zijn Google-app uitgerold. De update brengt onder andere Google Assistant naar andere Android smartphones.

Google alpha 6.13

De alpha versie van de Google app is gelekt. Het gaat om versie 6.13. De alpha versie wordt intern bij Google gebruikt om nieuwe functies alvast te testen, voor ze wellicht naar de officiële app worden uitgerold. Normaliter zijn dat vrij kleine aanpassingen, en zou het lekken van de Alpha ook niet echt bijzonder zijn. Dit keer is dat echter niet het geval. Fans die de gelekte app installeerden ontdekten opeens een opvallende functie op hun Android smartphone: Google Assistant.

Google Assistant

De slimme assistent kan echt een gesprek voeren met de gebruiker. Waar Google Now vooral vragen beantwoordde, snapt Google Assistant echt de context van een gesprek. De virtuele assistent is officieel echter alleen verkrijgbaar op de Google Pixel en Pixel XL.  Een aangepaste versie van de assistent kun je ook op andere telefoons uitproberen, in de chat-app Google Allo.

Andere telefoons

Er deden al geruchten de ronde dat de zoekgigant zijn assistent ook naar andere Android smartphones wilde brengen. Het leek echter enkel om nieuwe vlaggenschepen van partners zoals HTC en LG te gaan. De Google app is echter op vrijwel elke Android smartphone te gebruiken. Je hoeft nu niet meteen de gelekte alpha te installeren. De assistent duikt namelijk niet op elke telefoon op, en is vrij buggy.

Foutje

De instellingen van de Alpha noemen ook enkel de Pixel telefoons. Het is dan ook vrij duidelijk dat het hier om een foutje van Google gaat. Toch geeft het een opvallend voorproefje op de toekomst. Naast de Google Assistant brengt de alpha nog een aantal andere veranderingen met zich mee. Zo kun je nu je recente zoekopdrachten zien, in een nieuw scherm genaamd “Recent”. Daarnaast ziet de weer-widget er anders uit. Voorlopig zullen we dus nog even geduld moeten hebben, al zijn er altijd trucjes waarmee je alsnog de assistent op je telefoon kunt krijgen.

Update: Google heeft middels aanpassingen aan hun kant Google Assistant uitgezet op andere smartphones

Bron: AndroidPolice via 9to5Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters