Toekomstige HTC toestellen krijgen Google Assistant, maar hoe zit dat met HTC Sense?

Volgens HTC krijgen toekomstige HTC toestellen Google Assistant, de slimme assistent van Google. Maar hoe zit dat dan met HTC Sense?

Google Assistant

Google AssistantGoogle leek zijn nieuwe virtuele assistent, Google Assistant, exclusief voor zijn eigen producten te ontwikkelen. Google Home, Google Pixel, Pixel XL en de chat-app Allo: allemaal maken ze gebruik van de slimme assistent. De assistent onderscheidt zich van Microsoft’s Cortana en Apple’s Siri door het begrijpen van context. Waar Siri vaak blijft steken bij een vraag-en-antwoord structuur, kan Google Assistant echt de flow van je gesprek begrijpen.

LG G6

Vorige week kwam het nieuws naar buiten dat Google Asisstant niet exclusief blijft. In plaats van de zoveelste assistent te ontwikkelen, heeft LG voor de LG G6 bij Google aangeklopt. Naar verwachting zal Google Assistant dan ook in de software van het vlaggenschip verwerkt zijn. De Koreaanse fabrikant had ook nog een tweede optie, Amazon’s Alexa. Op het moment van schrijven is het onduidelijk of Google met LG in zee is gegaan. Gezien eerdere samenwerkingen zoals de Nexus telefoons en binnenkort de Google smartwatches achten we de kans echter groot.

HTC

Maar goed, dit artikel gaat over HTC, niet over LG. HTC’s toekomstige smartphones gaan namelijk naar verwachting ook gebruik maken van Google’s virtuele assistent. Dit keer gaat het echter niet om een gerucht. De informatie komt namelijk van Chialin Chang zelf, HTC’s president van smartphones en connected devices. In een recent interview met Tbreak deelde hij interessante informatie over de samenwerking tussen Google en HTC. Vorig jaar produceerden ze voor Google de Google Pixel en Pixel XL, inderdaad de eerste toestellen met Google Assistant.

Interview

Chang beweert dat Google en HTC met meerdere projecten bezig zijn, en dat er altijd weer een ander product is waarvoor ze kunnen samenwerken. De topman van HTC liet daarnaast echter ook interessante informatie los over HTC’s eigen producten: “Het zal naar onze telefoons komen wanneer het daar klaar voor is. Google wil dat HTC Google Assistant gebruikt, zodat het verspreid kan worden en data kan verzamelen. Ze willen dat we de Assistant op een standaard en prominente manier integreren. We zullen dat gebruiken, maar dat is dus in de cloud. Daarnaast is er een hoop informatie op een toestel die handig kan zijn voor de consument, en die we met onze kunstmatige intelligentie willen aanleveren.”

HTC Sense Companion

HTC legde tijdens de onthulling van de HTC U Play en de U Ultra nadruk op zijn eigen HTC Sense Companion. Nu is dus duidelijk dat HTC’s eigen assistent niet Google Assistant hoeft uit te sluiten, of andersom. Het lijkt erop dat HTC Sense simpele taken op de telefoons zelf gaat uitvoeren, terwijl Google Assistant ingewikkelde taken in de cloud kan uitvoeren. Het is dus duidelijk dat Google en HTC nauw blijven samenwerken. Het blijft echter de vraag wanneer we daar het resultaat van gaan zien.

Bron: Tbreak

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters