Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland

Siri heeft in veel Europese landen momenteel eigenlijk geen concurrentie. Apple’s virtuele assistent is namelijk de enige met een grote talenknobbel. Amazon Alexa en Google Assistant ondersteunen slecht enkele talen. Daar komt nog dit jaar verandering in.

Google Assistant gaat nog dit jaar Nederlands ondersteunen. Dat wil ook zeggen dat de Google Home-speaker in Nederlandse huizen bruikbaar wordt. Siri spreekt op de iPhone en Apple TV al Nederlands, maar de HomePod ondersteunt alleen Engels.

Van 8 naar 25 talen

Dat heeft Google bekend gemaakt tijdens een conferentie met journalisten. De zoekgigant toonde een wereldkaart met daarop de landen waar zijn assistent nog dit jaar beschikbaar zal zijn. Daar zitten ook Nederland, België en de rest van West-Europa bij. Het aantal ondersteunde talen stijgt van 8 naar 25. Het aantal landen waarin de assistent werkt, stijgt naar 52.

Er waren al langer geruchten over de komst van Google Assistant naar Nederland. In 2017 bleek de zoekgigant bijvoorbeeld al op zoek naar een nieuwe werknemer die Nederlandse teksten ging schrijven. Wanneer Amazon’s Alexa Nederlands gaat spreken en naar Nederland komt is onduidelijk.
Dit artikel verscheen eerder op OneMoreThing.

Ook goed nieuws voor Sonos-bezitters

De komst van Google Assistant naar Nederland is ook goed nieuws voor bezitters van een Sonos-speaker. Omdat de fabrikant van multiroom-speakers zowel Alexa als Google Assistant ondersteunt, is er straks echt wat te kiezen. Een Google Home, een Sonos of (wanneer Apple ‘m naar Nederland brengt) een HomePod.

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Google Assistant

Concurrentie voor Siri: Google Assistant nog dit jaar naar Nederland lees verder

iPhone crash karakter

Pas op: Indisch karakter doet elke iPhone crashen lees verder

iOS 12 opslagruimte

‘Apple schrapt functies iOS 12 en focust op stabiliteit en snelheid’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters