Google Assistant krijgt eigen persoonlijkheid en achtergrondverhaal

Google Assistant heeft een eigen achtergrondverhaal, kan emoties en compassie tonen en klinkt als een echt mens. Althans, dat belooft Google.

Google

Google kondigde tijdens zijn afgelopen I/O conferentie Google Assistant aan, een persoonlijke assistent die je de dag door helpt. De assistent van Google leeft niet alleen binnen Android en dus apps, maar ook producten als Google Home en Android Wear. Gebruikers van Android zijn waarschijnlijk wel bekend met Google Now, Google’s manier om informatie te presenteren op basis van je context. Als je bijvoorbeeld op je werk bent dan krijg je een kaart te zien met alle files op je route naar huis en als je favoriete voetbalteam speelt dan krijg je direct na wedstrijden de uitslag te zien.

Google Assistant

Dat werkt al relatief goed, maar met Google Assistant gaat Google nog een stap verder. Daarbij hoort natuurlijk ook een natuurlijkere stem, in plaats van de monotone computerstemmen die we gewend zijn. Google’s Natalie Hammel en Lorraine Yurshansky hebben hun stemmen geleend aan Google Assistant, zoals ze in de onderstaande video demonstreren. Je valt als kunstmatige intelligentie echter alsnog snel door de mand als je zakelijk blijft. Gebruikers willen volgens Google een empathische persoonlijkheid, ook al weten ze drommels goed dat de stem natuurlijk gewoon standaard taken uit voert.

Persoonlijkheid

Daarom heeft Google Ryan Germick en Emma Coast ingeschakeld. Ryan is verantwoordelijk voor het Doodle team binnen Google en Emma Coast heeft bij Pixar gewerkt. Beide professionals hebben dus ervaring met het overbrengen van emotie en het creëren van een persoonlijkheid, wat precies is wat ze gedaan hebben voor Google’s nieuwe persoonlijke assistent.  Volgens Emma was het een van de grootste uitdagingen die ze ooit heeft gehad, juist omdat het lastig is om je te relateren aan een digitale stem. Daarom hebben ze samen een complete persoonlijkheid opgebouwd, zelfs met een eigen jeugd en achtergrond. De persoonlijke assistent kan zelfs emoties en daarmee compassie tonen.

Hoe dat precies uit gaat pakken gaan we binnenkort merken wanneer Google de nieuwe persoonlijkheid uit gaat rollen naar apps, auto’s, Android en zelfs huishoudens.

 

Bron: The Verge & Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters