Google Assistant krijgt eigen persoonlijkheid en achtergrondverhaal

Google Assistant heeft een eigen achtergrondverhaal, kan emoties en compassie tonen en klinkt als een echt mens. Althans, dat belooft Google.

Google

Google kondigde tijdens zijn afgelopen I/O conferentie Google Assistant aan, een persoonlijke assistent die je de dag door helpt. De assistent van Google leeft niet alleen binnen Android en dus apps, maar ook producten als Google Home en Android Wear. Gebruikers van Android zijn waarschijnlijk wel bekend met Google Now, Google’s manier om informatie te presenteren op basis van je context. Als je bijvoorbeeld op je werk bent dan krijg je een kaart te zien met alle files op je route naar huis en als je favoriete voetbalteam speelt dan krijg je direct na wedstrijden de uitslag te zien.

Google Assistant

Dat werkt al relatief goed, maar met Google Assistant gaat Google nog een stap verder. Daarbij hoort natuurlijk ook een natuurlijkere stem, in plaats van de monotone computerstemmen die we gewend zijn. Google’s Natalie Hammel en Lorraine Yurshansky hebben hun stemmen geleend aan Google Assistant, zoals ze in de onderstaande video demonstreren. Je valt als kunstmatige intelligentie echter alsnog snel door de mand als je zakelijk blijft. Gebruikers willen volgens Google een empathische persoonlijkheid, ook al weten ze drommels goed dat de stem natuurlijk gewoon standaard taken uit voert.

Persoonlijkheid

Daarom heeft Google Ryan Germick en Emma Coast ingeschakeld. Ryan is verantwoordelijk voor het Doodle team binnen Google en Emma Coast heeft bij Pixar gewerkt. Beide professionals hebben dus ervaring met het overbrengen van emotie en het creëren van een persoonlijkheid, wat precies is wat ze gedaan hebben voor Google’s nieuwe persoonlijke assistent.  Volgens Emma was het een van de grootste uitdagingen die ze ooit heeft gehad, juist omdat het lastig is om je te relateren aan een digitale stem. Daarom hebben ze samen een complete persoonlijkheid opgebouwd, zelfs met een eigen jeugd en achtergrond. De persoonlijke assistent kan zelfs emoties en daarmee compassie tonen.

Hoe dat precies uit gaat pakken gaan we binnenkort merken wanneer Google de nieuwe persoonlijkheid uit gaat rollen naar apps, auto’s, Android en zelfs huishoudens.

 

Bron: The Verge & Google

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters