‘Google Assistant ook op hardware van derde partijen te installeren’

Met veel trots kondigde Google tijdens zijn evenement de Google Assistant aan. De nieuwe stembestuurde assistent is volgens de zoekgigant een stuk slimmer dan bijvoorbeeld Siri. Google lijkt zijn Assistant dan ook koste wat kost aan de man te willen brengen.

Officiele Google Assistant SDK

The Verge meldt namelijk dat Google heeft beloofd een officiële Google Assistant SDK te lanceren. Daardoor zou het mogelijk zijn om de assistent op hardware van derde partijen te installeren. Zo zou je bijvoorbeeld Assistant kunnen installeren op een Raspberry Pi. Ook maakt het Amerikaanse bedrijf het hiermee mogelijk dat hardwarefabrikanten de software van Google meeleveren met hun producten.

Actions on Google

Google AssistantDaarnaast zegt Google dat hij in december het ‘Actions on Google’-programma lanceert. Daardoor kunnen ontwikkelaars ‘acties’ voor Google Assistant ontwikkelen. Hierin zijn twee soorten acties mogelijk. Ten eerste zijn er de directe acties: Assistant zet de muziek zachter als jij dat commando geeft of geeft je de informatie waar je naar vraagt.

Daarnaast zijn er ook conversatieacties. Dit zijn de acties die Google Assistant uitvoert als je iets vagere commando’s geeft. Googles Scott Huffman gaf tijdens het event een voorbeeld van zo’n conversatie. De enige informatie die Huffman gaf, was dat hij ‘een Uber’ nodig had. Vervolgens verbond Assistant de gebruiker door met Uber, die de vraag verder afhandelde.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ikke -

    We hebben toch allang een assisstant op Google? Dus vraag me af wat deze toe gaat voegen aangezien de huidige al beter is dan Siri. Snap nog steeds niet waarom steeds producten van die fabrikant aangehaald waren, Google was mijlen eerder met een assistent… En nog verder ontwikkeld ook… Maar dis een beetje verwarrend.. Ook met die nieuwe messaging app… Hoezo weer een nieuwe als je een goede (Hangouts) hebt? Beetje krom allemaal, is Google niet de weg een beetje kwijt aan het raken op die manier? Ik weet niet waar ze mee bezig zijn hoor maar logisch is het allemaal niet want je kan je huidige apps ook verbeteren lijkt me… In plaats van weer een nieuwe te ontwikkelen wat veel meer tijd en geld kost…Maarja zal wel aan mij liggen…

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters