Vijf dingen waarvan je niet wist dat Google Assistant ze kan doen

Google Assistant kan een heleboel taken van je overnemen. Hoewel de assistent (zoals ook de assistenten an Apple, Amazon en Samsung) nog best wat slimmer kan worden, is hij al verbazingwekkend goed in wat hij doet. En hoewel je misschien denkt dat je alles over de virtuele assistent weet, zijn dit vijf dingen waar je waarschijnlijk nog niet achter was gekomen.

Nooit meer eenzaam

Google Assistant heeft een iets groter kortetermijngeheugen dan zijn virtuele assistent vriendjes en vijanden, en kan je hiermee ook helpen met vervolgvragen. Als je bijvoorbeeld aan de assistent vraagt om winkels te zoeken waar ze de iPhone X gaan verkopen krijg je waarschijnlijk een behoorlijke lijst. Vervolgens zou je kunnen vragen: welke is het dichtsbijzijndst?. Google Assistant weet nog dat je het over iPhone X winkels hebt, terwijl Siri je zou vragen over wat voor soort zaak je het hebt.

Google Assistant

Wie heeft Google Home nodig?

Om de apparaten in je smartphone te besturen heb je helemaal geen Google Home nodig. Google’s assistent woont tenslotte ook op je smartphone en vanuit daar kan hij ook prima voor je apparaten zorgen. Ook je Chromecast kan de virtuele assistent vanaf je telefoon bedienen. Zolang je je toestel bij je hebt, heb je goddelijke krachten en hoef je alleen te spreken en het gebeurt.

Ook offline is Google Assistant paraat

Omdat Google Assistant zelf niet alles weet, maar wel goed kan Googlen, heb je voor veel dingen wel een internetverbinding nodig. Maar de assistent kan toch nog verrassend veel doen zonder verbonden te zijn. Zo kan hij nog onder andere apps voor je openen, muziek afspelen en voor je bellen. Ook kun je met spraakopdrachten Bluetooth en wifi aan en uitzetten en afspraken toevoegen aan je agenda.

Google Assistant demonstratie

Wie stuurt er nou nog zelf appjes

Net zoals een echte assistent kan Google Assistant ook Whatsapp berichten voor je versturen, als je weer eens veel te belangrijk bent om daar zelf tijd voor te hebben. Ook via Viber, Hangouts en Blackberry Messenger kun je berichten dicteren en laten versturen. Binnenkomende berichten hoef je ook niet zelf te lezen. Ook daar helpt Google Assistant je mee.

Je foto’s doorzoeken

Soms wil je per se die ene foto aan iemand laten zien, maar kan je hem niet vinden tussen de honderden andere foto’s. Wanneer je zoektocht te veel op een Tinder sessie begint te lijken, is het tijd om Google Assistant in te schakelen. Je kunt hem vragen om foto’s te zoeken, die op een bepaalde plek zijn genomen of waar die ene persoon op staat. De assistent is dusdanig toegewijd, dat wanneer hij niks op je toestel vindt, hij verder gaat zoeken op het web. Behalve naar foto’s kan hij ook naar emails op zoek via spraakopdrachten.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters