Google Assistant komt naar Android Wear 2.0, Android Auto en Android TV

Google Assistant komt binnenkort naar Android TV, Android Wear 2.0 en Android Auto. Dat heeft de zoekgigant zojuist bekend gemaakt.

Google Assistant

Google AssistantGoogle Assistant is een van de meest geavanceerde digitale assistenten van dit moment. Waar Apple’s Siri en Microsoft’s Cortana vaak blijven steken bij vraag-en-antwoord, begrijpt de virtuele assistent de context van je gesprek. Je kunt dus doorvragen, en dankzij deep learning leert de kunstmatige intelligentie automatisch steeds meer. Op dit moment kunnen eigenaren van de Google Pixel en Pixel XL al met de assistent aan de slag. Via omwegen kun je het slimme stukje software ook op andere Android smartphones installeren, maar officieel zul je nog moeten wachten. Binnenkort kunnen ontwikkelaars met de Google Assistant SDK aan de slag. Daardoor kun je de digitale assistent opeens met allerlei apps en producten verbinden, zolang ontwikkelaars het stukje software implementeren. Handige consumenten kunnen zo zelfs hun eigen acties programmeren.

Android TV

Binnenkort zal Google Assistant ook zijn opwachting maken op andere platformen. Dat heeft de zoekgigant vandaag bevestigd tijdens CES 2017. Android TV is als eerste aan de beurt. De assistent zal uitgerold worden in de vorm van een update voor televisies en doosjes die Android TV ondersteunen. Daardoor hoef je niet meer met de hand door menuutjes heen te scrollen of namen van series in te tikken. Je kunt bijvoorbeeld met je stem de software de opdracht geven om Stranger Things op Netflix aan te zetten. Ook ‘normale’ commando’s blijven werken. Denk aan vragen als: “Regent het?”, “Zet het licht aan” of andere vragen die je ook op je telefoon aan de virtuele assistent kan stellen.

Android Wear 2.0 en Android Auto

Google Assistant komt naast de nieuwe NVIDIA SHIELD naar alle Android TV’s in de Verenigde Staten die op Android Marshmallow of Android Nougat draaien. Het gaat dus ook om smart tv’s die gebruik maken van Google’s software. Andere landen zullen volgen wanneer Google zijn kunstmatige intelligentie in andere regio’s uitrolt. Google Assistant zal ook zijn opwachting maken op Android Wear 2.0, het besturingssysteem voor smartwatches. De lancering van de grote update werd eind vorig jaar door het bedrijf uitgesteld naar begin dit jaar. Daarnaast zal de digitale assistent Google Auto ook een stuk gebruiksvriendelijker maken. De zoekgigant heeft geen specifieke data gegeven.

Bron: Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Pokémon Go Legendary Pokémon

Pokémon Go-spelers boos om Exclusive Raids: “Absoluut belachelijk” lees verder

Rap battle Siri Assistant Bixby

Rap battle: Apple’s Siri vs Samsung’s Bixby vs Google Assistant lees verder

Bixby Voice

Snackbyte: Samsung laat zien wat Bixby allemaal kan lees verder

Telecomawards

Deze onmisbare features hebben Android en iOS (nog) niet van elkaar gejat lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters