Google speelt nu ook video’s automatisch af

Google heeft een nieuwe functie aan zijn zoekmachine toegevoegd. Facebook deed het al een tijdje en nu heeft ook Google automatisch afspelen van video’s in de zoekresultaten ingeschakeld. De functie werkt voorlopig alleen op het mobiele besturingssysteem Android.

Waarom Google automatisch afspelen toevoegt

Google begint de test in eerste instantie in het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten in de Google-app en Androidversie van Chrome. Daarna rolt de zoekgigant zijn nieuwe technologie ook naar andere landen uit. Google zegt dat het nieuwe systeem de zoekmachine alleen maar gebruiksvriendelijker maakt, gebruikers kunnen namelijk nog sneller de informatie vinden waar ze naar op zoek zijn.

En hoe werkt het?

Als je iets opzoekt, krijg je al sinds een tijd niet alleen webpagina’s, maar ook video’s te zien. Deze stonden dus tot voor kort stil, maar nu speelt Google de video dus automatisch af. Gelukkig spelen de video’s af zonder geluid, om wat ongemakkelijke situaties in de bibliotheek te voorkomen. De functie laat alleen een preview van de video zien en werkt standaard alleen op Wi-Fi, zodat je databundel bespaard blijft.

Dat zal binnenkort echter wel te veranderen zijn in het instellingenmenu, mocht je geen probleem hebben met veel datakosten. In het menu kun je straks overigens ook de nieuwe functie in zijn geheel uitschakelen. Om een duidelijk beeld te krijgen van hoe alles exact werkt, heeft Google een gifje gemaakt. Die is hieronder te zien.

Google automatisch afspelenBron: Google

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Android Popsicle

Android P beta nu beschikbaar op 11 smartphones! (Sony, Nokia en meer) lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Telekoopwijzer: de vijf beste budgetsmartphones van dit voorjaar lees verder

headphone jack Samsung Galaxy S7 Edge kopen Samsung Galaxy S8

De Samsung Galaxy S7(Edge) krijgt eindelijk Android Oreo! lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

Samsung AR Emoji

Apple loopt met Face ID twee jaar voor op Android lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters