Oud Googl-topman geeft toe dat hij een iPhone gebruikt

Alphabet manager Eric Schmidt werd onlangs gespot met een iPhone, maar dat is minder vreemd dan je in de eerste instantie zou denken.

Eric Schmidt

iPhone
Eric Schmidt

Je kent Eric Schmidt waarschijnlijk als de oud-CEO van Googlee. Hij werd in 2001 aangenomen door Google oprichters Larry Page en Sergey Brin als de nieuwe topman van het toen nog relatief kleine Google. Nu, vijftien jaar later, is Google een van de grootste bedrijven ter wereld. Recent werd Alphabet opgericht, een holding die alle ondernemingen van Google overziet. Google is nu dus op papier niet meer het grote bedrijf dat ook Android, Youtube en Chrome beheert, maar een van de vele bedrijfjes die zich onder Alphabet scharen. Je kunt het vergelijken met Ahold, de holding waartoe bijvoorbeeld Bol.com en Ahold behoren.

iPhone en BlackBerry

Je zou dan ook verwachten dat de manager, nu lid van het raad van bestuur, van het bedrijf achter Android ook een Android smartphone gebruikt, maar toch werd Schmidt afgelopen maart gespot met een iPhone 6s in zijn hand. In 2009 gebeurde hetzelfde voordat Android 2.0 uit kwam, maar dan met een BlackBerry. Toen was Android niet niet echt bekend, pas met Android 2.0 en de Motorola DROID werd het besturingssysteem van Google pas echt een groot succes. Maar wat is nu zijn excuus?

Galaxy S7

Gisteren heeft Eric Schmidt tijdens zijn speech op Startup Fest 2016 in Berlijn toegegeven dat hij inderdaad een iPhone heeft die hij ook geregeld gebruikt, naast zijn Android smartphone. Op dit moment gebruikt hij een Samsung Galaxy S7, daarvoor was de topman van Alphabet erg tevreden over zijn Nexus 6P. Hij heeft natuurlijk helemaal geen excuus nodig om een iPhone te gebruiken, hoe vreemd dat ook lijkt voor de baas van een bedrijf die hoogstpersoonlijk een handleiding volgde voor iOS gebruikers die naar Android wilden overstappen.

Juist als topman moet je precies weten waar de concurrentie mee bezig is. Ook heeft Google relatief veel apps op iOS uitgebracht, die uiteraard ook getest moeten worden.Maar wat is dan zijn favoriet? Zoals je zou verwachten kiest Schmidt voor de Galaxy S7, maar niet zonder reden: “De S7 heeft een betere batterij, en de iPhone gebruikers onder ons weten dat ik gelijk heb.”

Bron: Startup Fest

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters