Google bedenkt steriliseerbare tablet tegen Ebola-virus

In de strijd tegen Ebola zijn de hulpverleners van top tot teen bedekt in beschermende kleding, om te voorkomen dat het virus ze besmet. Google helpt door voor deze hulpverleners een speciale afwasbare tablet te ontwikkelen. Die kan worden gesteriliseerd.

Google lanceert afwasbare tablet tegen Ebola-virus google tablet ebola 640x427

De liefdadigheidstak van Google kreeg de vraag van de Ebolabestrijders of het mogelijk was een tablet te bedenken die niet aangeraakt hoeft te worden en kan worden gesteriliseerd. Zoals bekend, is het schermoppervlak van tablets en smartphones doorgaans smeriger dan een doorsnee wc-bril. Besmettingen met het Ebolavirus zouden dus makkelijk via het scherm van een tablet kunnen gaan.

De hulpverleners gebruiken de tablets voor het raadplegen van medische informatie en dossiers. Artsen zonder Grenzen vroeg aan Google naar een tablet die geschikt is in de strijd tegen Ebola. Google bedacht hierop een tablet die geheel is verpakt in polycarbonaat, wat tegen hoge temperaturen kan en zonder problemen tien minuten ondergedompeld kan worden in een oplossing van chloor om bacteriën en virussen te doden.

De tablet is voorzien van allerlei medische soft- en hardware, reden waarom Artsen zonder Grenzen ook andere mogelijkheden zien voor deze ‘medische tablet’. Wellicht wordt de tablet op termijn ook benut in de strijd tegen andere ziektes.

Bron: Ubergizmo, Wired

tags:
  Android O

  Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

  Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

  Toilet

  Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

  Video OnePlus 5

  OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

  smartphone vergrendeling opties

  Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

  GLASSX

  Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters