Google begint met uitrol Android 5.1 Lollipop naar Nexus 10

Android 5.1 Lollipop is alweer een poosje geleden aangekondigd en draait inmiddels op een aantal Nexus-smartphones. Google is nu ook begonnen met het uitrollen van het besturingssysteem naar de Nexus 10, die inmiddels al bijna 2,5 jaar oud is.

Nexus 10 Android 5.1 Lollipop

Hierover schrijft YouMobile, dat ook screenshots publiceerde om het artikel te onderbouwen. Volgens de site rolt Google Android 5.1 Lollipop gelijk wereldwijd uit naar de Nexus 10. Deze over the air-update heeft een grootte van 104,4MB. Zorg er dus voor dat je verbonden bent met een wifi-netwerk.

Android 5.1 Lollipop is niet een enorme update. Google komt vooral met bug fixes, verbetering van de stabiliteit en updates die de prestaties van de Nexus 10 moeten verbeteren. Volgens YouMobile start de Nexus 10 met de nieuwe update een stuk sneller op dan bij Android 5.0.2 Lollipop, de vorige update.

De Google Nexus 10 is een tablet die is gemaakt door Samsung. Deze tablet werd in oktober 2012 aangekondigd en beschikt over een scherm met een resolutie van 1600×2560 pixels. Inmiddels is deze tablet in Nederland niet meer verkrijgbaar.

Oorspronkelijk draaide de tablet op Android 4.2 Jelly Bean. In de tablet zit de Exynos 5250-processor van Samsung, die met twee Cortex A15-kernen geklokt is op 1,7 GHz. De tablet heeft 2GB ram en, afhankelijk van de versie, 16GB of 32GB opslagcapaciteit. Dit geheugen is niet uitbreidbaar.

De batterij heeft een inhoud van 9000 mAh en foto’s maak je met de Google Nexus 10 van Samsung in 5 en 1,9 megapixel. Er past geen simkaart in de tablet, dus hij heeft alleen een wifi-uitvoering.

Nexus 10 Android 5.1 Lollipop 
tags:
  Chrome OS Acer tablet Google

  Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

  Google Pixel C Apple

  De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

  Apple iPad dunne schermranden

  Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

  Luna Display iPad

  Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

  Microsoft Surface Mini

  Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

  Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

  Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters