Google belooft oplossing voor sms-bug in Android

Google heeft beloofd een fix uit te brengen voor de sms-bug in Android, waardoor sms’jes soms bij verkeerde personen aankomen.

bug Android sms

Wanneer dat gebeurt en wat Google er precies aan denkt te gaan doen, blijft onduidelijk. Een Google-werknemer heeft in een forum waar over de bug wordt geschreven, teruggeschreven dat de bug door Google kon worden gereproduceerd en dat er ook een bugfix in de maak is.

Ook raadde deze Google-medewerker de gebruikers van Android aan om niet te snel op de verzendknop te drukken als een sms’je wordt verstuurd. Eerst wachten totdat alle iconen en andere informatie op het scherm van de telefoon zijn geladen, is het advies. Ongeduldige gebruikers blijken daar vaak niet op te kunnen wachten en dat leidt wel eens tot foute verzendingen.

Een verklaring voor het willekeurig verkeerd verzenden van sms’jes door Android is echter nog niet gegeven. Alleen dat Google het probleem nu heeft onderkend, en dat er een oplossing voor is bedacht. Hoe en wanneer die uitgerold gaat worden naar alle Android-gebruikers is echter nog duister. Maar dat Google er in ieder geval aan werkt, is al winst: enkele dagen geleden was dat nog niet zo hoewel de bug al een half jaar geleden voor het eerst is aangemeld bij Google.

De fout werd tot voor kort niet erg serieus genomen door de zoekgigant. Maar onder grote druk van gebruikers en de pers is Google er deze week meer werk in gaan steken om het op te lossen.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Magikarp Jump

Pokemon: Magikarp Jump is de verslavende nieuwe Pokémon app lees verder

Whatsapp

Vijf redenen waarom Whatsapp zo groot heeft kunnen worden lees verder

Facebook Messenger Lite

Zo installeer je een veel zuinigere en lichtere versie van Facebook Messenger lees verder

Snapchat Custom Stories

Snapchat krijgt update met Custom Stories feature lees verder

Fidget Spinner Finger Spinner

Dit is de beste Fidget Spinner app voor op je smartphone lees verder

messenger apps

Waarom je geen foto’s met WhatsApp moet delen: kwaliteit vergeleken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters