Google belooft oplossing voor sms-bug in Android

Google heeft beloofd een fix uit te brengen voor de sms-bug in Android, waardoor sms’jes soms bij verkeerde personen aankomen.

bug Android sms

Wanneer dat gebeurt en wat Google er precies aan denkt te gaan doen, blijft onduidelijk. Een Google-werknemer heeft in een forum waar over de bug wordt geschreven, teruggeschreven dat de bug door Google kon worden gereproduceerd en dat er ook een bugfix in de maak is.

Ook raadde deze Google-medewerker de gebruikers van Android aan om niet te snel op de verzendknop te drukken als een sms’je wordt verstuurd. Eerst wachten totdat alle iconen en andere informatie op het scherm van de telefoon zijn geladen, is het advies. Ongeduldige gebruikers blijken daar vaak niet op te kunnen wachten en dat leidt wel eens tot foute verzendingen.

Een verklaring voor het willekeurig verkeerd verzenden van sms’jes door Android is echter nog niet gegeven. Alleen dat Google het probleem nu heeft onderkend, en dat er een oplossing voor is bedacht. Hoe en wanneer die uitgerold gaat worden naar alle Android-gebruikers is echter nog duister. Maar dat Google er in ieder geval aan werkt, is al winst: enkele dagen geleden was dat nog niet zo hoewel de bug al een half jaar geleden voor het eerst is aangemeld bij Google.

De fout werd tot voor kort niet erg serieus genomen door de zoekgigant. Maar onder grote druk van gebruikers en de pers is Google er deze week meer werk in gaan steken om het op te lossen.

Bron: Mashable

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Facebook WhatsApp

WhatsApp krijgt optie voor ‘stille’ groepsgesprekken lees verder

WhatsApp

Eindelijk: WhatsApp werkt aan nieuwe versie speciaal voor de iPad lees verder

Verrassing: contacten kunnen alsnog jouw verwijderde WhatsApp-berichten lezen lees verder

productief

Vijf manieren om lekker productief op je smartphone te zijn lees verder

Samsung Dual Messenger

Dit brengt Android Oreo naar de Samsung Galaxy S8 en S8 Plus lees verder

vrouw met smartphone

Guide: zo verwijder je verzonden berichten op Whatsapp lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters