Google bevestigt evenement op 4 oktober

Google heeft zojuist een tweet geplaatst waarbij ze een video laten zien van een rechthoek, wat mogelijk te maken heeft met de release van de Google Pixel en de Pixel XL. Ook staat er als beschrijving ‘October is coming’.

Met de tweet die Google zojuist heeft geplaatst op Twitter, bevestigt het bedrijf dat ze inderdaad iets gepland hebben voor in de maand oktober. Ook heeft Google officieel uitnodigingen gestuurd naar Amerikaanse pers om de aankondiging bij te wonen.

Aankondigingen

google-tenfour-2016-hardware-event-invitation-930x523De grootste aankondiging zal ongetwijfeld de nieuwe telefoons van Google zijn. Het Amerikaanse bedrijf zou de naam Nexus niet meer gebruiken en in plaats daarvoor de naam Pixel inzetten. De namen van de nieuwe toestellen heten ook naar verluidt de Pixel en de Pixel XL. Naast deze producten bestaat de kans dat er nog een aantal producten worden aangekondigd, zoals bijvoorbeeld een nieuwe Chromecast, een nieuwe tablet van 7-inch en een eigen VR headset. Zelf heeft Google nog niet bekend gemaakt wat ze precies aan gaan kondigen, maar op de Twitter pagina lijkt het erop dat de nieuwe telefoons een zekerheid zijn.

Pixel (XL)

De Pixel-telefoons van Google zouden op de nieuwste versie van Android moeten draaien, genaamd Android 7.0 Nougat. Beide toestellen gaan volgens alle gelekte foto’s en geruchten erg op elkaar lijken. Het enige grote verschil zou het formaat van het toestel zijn. Verder krijgen de telefoons als het goed is een Snapdragon 820-processor, 4 GB aan werkgeheugen, een vingerafdruksensor en een behuizing van aluminium en glas.

Chromecast

Vervolgens zal er misschien een volgende generatie Chromecast geïntroduceerd worden. De eerste Chromecast was een erg groot succes. Daardoor heeft Google al een tweede generatie gemaakt die bestond uit twee versies, een reguliere versie en een audio versie. Bij de laatste was het mogelijk om de Chromecast in een speaker te doen en deze vervolgens draadloos via de Chromecast te kunnen bedienen. De Chromecast die op 4 oktober misschien tevoorschijn komt zou moeten beschikken over 4K support, iets wat veel is aangevraagd bij de Chromecast-gebruikers.

7-inch tablet

Verder zou het Amerikaanse bedrijf wellicht een nieuwe tablet aankondigen die de vervanger moet worden van de Nexus 7 van Google en Asus. Erg veel over deze tablet is nog niet bekend. Wel heeft bekende lekker Evan Blass in een tweet gezegd dat er een nieuwe 7-inch tablet zal gaan verschijnen en nog voor het eind van het jaar uit moet komen. Het toestel zou volgens hem 4 GB RAM bezitten. Over de processor en andere specificaties is nog niks bekend.

Daydream VR

Als laatste is het mogelijk dat Google een eigen VR headset gaat produceren, genaamd de Daydream VR. Eerder dit jaar heeft het bedrijf al Google Daydream aangekondigd, een platform voor mobiele VR van hoge kwaliteit. Wel moet het toestel beschikken over bepaalde eisen. Zo moet het toestel minstens een Snapdragon 820 hebben met 4 GB aan werkgeheugen. Daarnaast moet het minstens een Full HD OLED-scherm met bepaalde sensoren bevatten. De ZTE Axon 7 en de Asus Zenfone 3 Deluxe zijn toestellen die bevestigd zijn te werken met Google Daydream.

Evenement

Het evenement vindt plaats in San Francisco. De datum is 4 oktober, de datum die al vaker naar voren kwam in verschillende lekken, en het begint om 9 uur ’s ochtends lokale tijd. Het tijdsverschil is negen uur, wat neer komt op dat de presentatie om 18 uur ’s avonds is voor ons.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters