Google bezig met Android TV

Android TV. Zo gaat de nieuwe settopbox van Google heten, als we de geruchten mogen geloven. Screenshots van de interface van deze settopbox zijn uitgelekt.

Na mislukte pogingen met de Google TV en het eveneens weinig populaire Chromecast zet Google nu vol in op de huiskamer. Met Android TV wordt een interface aangeboden die erg lijkt op die van andere settopboxen, met dit verschil dat het op de achtergrond wordt aangedreven door een aangepaste versie van Android. Zoals Google ook onlangs een speciale Androidversie voor smartwatches presenteerde, komt er ook een variant die televisies kan aansturen.

De user interface is nogal simpel, met beelden waar je doorheen kunt scrollen via een controlpad waarmee je vier richtingen op kunt sturen.

De gelekte screenshots laten een nogal minimalistische interface van Android TV zien. Categorieën als films, series, apps en games worden getoond. In plaats van een standaard zoekfunctie en een lijstje verschillende aanbieders, biedt Google hier een aantal suggesties aan. Welke aanbieder vervolgens de gevraagde film of game op het scherm brengt, is vraag twee.

Pauzeren van een game of film op tv kan, waarna je verder kunt kijken op een smartphone of tablet. Dat werkt ongeveer net zoals bij Netflix. Android TV onthoudt waar je gebleven bent.

En, ook net als bij Netflix, worden suggesties voorgeschoteld gebaseerd op je kijkgedrag.

Google werkt aan een eenvoudige interface, waar ontwikkelaars apps en content voor kunnen aanbieden. Apps van het Androidplatform moeten makkelijk naar de televisievariant gepoort kunnen worden, wat ontwikkelaars weer een hoop tijd scheelt en waarmee de app-bibliotheek van Android TV zich snel kan vullen.

Alles is nog volop in ontwikkeling, en dit is nog maar de eerste gelekte informatie. Het is nog niet te zeggen wanneer de Android TV in de winkel of Play Store van Google valt te krijgen.

Google bezig met Android TV android tv 2 630x353 
Google bezig met Android TV android tv 3 
Google bezig met Android TV android tv 4 
Google bezig met Android TV android tv 630x350 

Bron: Android and me

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters