'Google bezig met Nearby, Bump-achtige functie voor Android'

Google heeft een paar maanden geleden Bump gekocht, een app die bestanden tussen twee telefoons of een telefoon en een computer die bij elkaar in de buurt zijn, draadloos kan verzenden. Vlak daarna werd Bump offline gehaald. Nu is Google naar verluidt bezig met Nearby, een app die Bump-achtige functionaliteit aan Android toevoegt.

Google neemt Bump over screen shot 2012 02 24 at 17 12 56 617x318

Dit meldt Android Police. Nearby wordt volgens deze site binnenkort uitgerold naar bezitters van een Androidtelefoon via een update van Google Play.

Nearby stelt gebruikers in staat om informatie te delen met mensen die in de buurt zijn. Net als Bump voorheen, hoef je twee toestellen maar even met elkaar of met een pc te laten ‘botsen’ om de bestandsoverdracht te starten. Bump zou ook geschikt worden gemaakt voor commercieel gebruik. Zo kun je waarschijnlijk aanbiedingen en coupons op je Androidtoestel ontvangen van winkels waar je doorheen loopt.

De beschrijving van de Nearby-app wordt door Android Police als volgt geciteerd uit informatie van Google: “Nearby laat je verbinden, delen en meer doen met mensen, plaatsen en dingen in jouw buurt. Als Nearby is geactiveerd op jouw account, kan Google periodiek de microfoon aanzetten, wifi, bluetooth en andere zaken op al je huidige en toekomstige apparaten. Google+ en andere Google-diensten hebben deze toegang nodig om jou te helpen met verbinden, delen en meer.”

Daarmee gaat Nearby een stuk verder dan Bump, dat voornamelijk functioneel was om foto’s van het ene naar het andere toestel over te seinen of snel en draadloos naar een computer te brengen.

De Nearby-app lijkt dan ook in sommige opzichten meer op de iBeacon-functie van Apple. Waarmee je informatie op je iPhone krijgt als je door een Apple Store loopt. Android krijgt dus blijkbaar ook zo’n functie, waarbij informatie die wordt uitgezonden door een ‘baken’ in een winkel of ergens anders op telefoons in de buurt wordt getoond.

Al deze informatie over Nearby is echter nog niet officieel. Verwacht wordt dat Google dit allemaal volgende maand bekendmaakt.

Bron: Pocket-lint

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

cybersecurity

Maak (geen) kennis met ZooPark: alle enge malware in één lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters