Google biedt meer inzicht in samensmelting van Honeycomb en Gingerbread

Google heeft tijdens een interview meer inzicht gegeven in de samensmelting van Gingerbread en Honeycomb voor de smartphone. Android Ice Cream zal het UI van Honeycomb tot zich gaan nemen en ook de nieuwe systeembar aan de bovenkant van het OS zal naar de opvolger gaan komen van Honeycomb.

De Google Android Engineering Director, Dave Burke, heeft in een interview met Phone Scoop wat meer duidelijkheid gegeven over de volgende versie van het Android OS. Sinds de aankondiging van Android Honeycomb was vanaf het begin af aan duidelijk dat het systeem speciaal voor tablets gemaakt was en niet op smartphone zal gaan draaien. Aangezien Gingerbread niet veel eerder was aangekondigd waren veel mensen in dubio hoe de twee systemen weer samen zullen gaan komen en of ze überhaupt wel samen gaan.

Volgens Burke gaat dit dan ook zeer zeker wel gebeuren in Android Ice Cream, de opvolger van Honeycomb. In Ice Cream komen de meeste UI elementen uit Honeycomb terug, aldus Burke. Het OS is dan zowel geschikt voor tablets als voor smarpthones. Zo zal de nieuwe bovenste menubar terug komen in Ice Cream en ook de holografische elementen zullen in het UI terug te vinden zijn. Het nieuwe uiterlijk van toevoegen van widgets uit Honeycomb zal echter sneuvelen in Ice Cream, maar de rest van het UI zal wel overgaan.

Ook is duidelijk geworden dat tijdens de release van Honeycomb, die naar verwachting eind volgende maand zal plaatsvinden, Google Music in het OS verweven zal zitten. De dienst moet de directe concurrentie aan gaan met Apple iTunes en moet ervoor zorgen dat muziek naar het OS gestreamd kan worden zoals Spotify dat doet.

Naar verwachting zal Honeycomb eind maart uit gaan komen en gemiddeld doet Google er zes maanden over om een volgende release klaar te stomen voor het publiek. Dat komt neer ongeveer eind september voor Android Ice Cream, of Ice Cream Sandwich, aldus Google topman Eric Schmidt.

Android 3.0

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters