‘Google komt met Apple Airpods concurrent met Google Assistant’

Vanaf april begon de geruchtenmolen te draaien over een nieuw Google apparaat genaamd Bisto. Toen verscheen namelijk een bèta versie van de nieuwe Google app, waarin verwijzingen zouden staan naar het apparaat. Door de code uit te pluizen werd duidelijk dat het om headphones zou gaan met ondersteuning voor Google Assistant. Nu lijkt de support pagina van Google zelf ook te hinten naar de komst van de headphones.

Nieuw kopje tussen andere support onderwerpen

Op 6 september verscheen namelijk op de Google support pagina tussen alle andere onderwerpen een nieuwe kopje, genaamd “Headphones”. Het kopje had nog geen eigen icoon gekregen, maar moest het doen met een algemeen Google plaatje. Wel was er een URL, welke naar support.google.com/headphones verwees.  Helaas leidde de URL niet naar een pagina over de zogenaamde headphones, maar belandde je weer bij de support hoofdpagina.

headphones

Sporen snel weer gewist

Uiteraard werd dit gauw genoeg door opmerkzame ogen gespot en online gedeeld, waarop het kopje gauw weer van de website verdween. Het is onduidelijk of de verwijzing inderdaad refereerde naar de Bisto headphones, maar de timing is anders wel erg toevallig. Het feit dat de website ook stilletjes weer is aangepast en alle bewijs is weggehaald is ook wat dubieus. Overigens krijg je nog steeds geen foutmelding bij de link naar de headphones pagina.

Google Assistant headphones van verschillende fabrikanten

Behalve het bestaan van Bisto, werd in de Google app ook een OEM model gevonden. Dat zou betekenen dat verschillende fabrikanten een eigen uitvoering van de headphones zouden kunnen maken. Dit past perfect bij Google’s strategie om Google Assistant zoveel mogelijk te verspreiden over de wereld. Eerder dit jaar werd de Software Development Kit van de assistent al beschikbaar gemaakt voor slimme speaker fabrikanten. Onder andere Sony maakte hier gretig gebruik van presenteerde een eigen Google Assistant speaker.

Google headphones Bistro

 

Ook eigen Google Bisto headphones?

Een GIF bestand in de app verklapt dat één mogelijke uitvoering van de headphones een model zou kunnen zijn dat over het oor bevestigd wordt. Wat de precieze plannen van Google zijn is nog onduidelijk, aangezien er drie verschillende codenamen voor Bisto zijn gevonden. Het zou kunnen dat Google ook met een eigen versie van Bisto komt, aangezien er ook een aanvraag loopt bij de Federal Communication Commission (FCC) voor een Bluetooth LE apparaat. Als je een apparaat in America wil uitbrengen dat ook maar iets met communicatie te maken heeft, heb je eerst toestemming nodig van de FCC. We zijn dus benieuwd waar Google binnenkort nu weer mee komt.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters