Google blokkeert navigatie buiten de VS

Met Google Maps Navigation introduceerde Google gratis navigatie voor gebruikers binnen de Verenigde Staten. Hackers wisten ervoor te zorgen dat Google Maps Navigation ook in andere continenten werkt. Google lijkt nu deze optie weer geblokkeerd te hebben.

Maps navigation

Het gratis navigeren op basis van Google Maps moet een van de unique selling points worden waarmee Android 2.0 een groter marktaandeel aantrekt voor het open source besturingssysteem. Bij de release werd het alleen beschikbaar gesteld voor gebruikers met een Android 2.0-telefoon en tevens alleen voor mensen binnen de Verenigde Staten. Tot nu toe is de Motorola Droid de enige bruikbare telefoon met Google Maps Navigation. Inmiddels is de navigatiesoftware ook beschikbaar voor Android 1.6, maar gebruikers buiten de Verenigde Staten kunnen er nog steeds geen gebruik van maken. Een groep hackers wist er onlangs voor te zorgen dat Google Maps Navigation ook bij ons werkt. Google lijkt hier echter niet blij mee te zijn, en heeft er nu voor gezorgd dat deze hack niet meer werkt.

De groep die achter de initiële hack zit zou hebben gezegd dat ze de blokkering van Google al zagen aankomen. Inmiddels is de groep begonnen om de blokkering van Google nogmaals te omzeilen. Een geüpdatete hack wordt binnenkort verwacht zodat gebruikers van een Android-telefoon buiten de Verenigde Staten weer gebruik kunnen maken van de gratis navigatiesoftware.

Bron: Mobile Whack

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. v-power -

  Het kan ook zo zijn dat Google zelf bepaalde plannen heeft met de invoering ervan buiten de VS in het groot icm met Android 2.0 toestellen, maar als de applicatie al gemeengoed is, dan is deze 'extra' functie geen USP meer.

 2. raptorrvl -

  Ik gok zo maar dat ze geen licenties hebben om navigatie software te mogen aanbieden buiten Amerika. TeleAtlas en/of Navteq zullen niet zo blij zijn met de hack.
  Dus moet Google de boel blokkeren terwijl ze ofwel in onderhandeling zijn ofwel hun eigen maps voor buiten Amerika maken.

 3. Bart Vuijk -

  Wat is nou eigenlijk het belang van Google om die navigatie buiten de VS te blokkeren?

  Ik snap daar weinig van. Volgens mij trekken ze met die extra functonaliteit toch meer klanten? Wie wil er nou geen mobieltje met gratis navigatie erop?

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters