Google blokkeert navigatie buiten de VS

Met Google Maps Navigation introduceerde Google gratis navigatie voor gebruikers binnen de Verenigde Staten. Hackers wisten ervoor te zorgen dat Google Maps Navigation ook in andere continenten werkt. Google lijkt nu deze optie weer geblokkeerd te hebben.

Maps navigation

Het gratis navigeren op basis van Google Maps moet een van de unique selling points worden waarmee Android 2.0 een groter marktaandeel aantrekt voor het open source besturingssysteem. Bij de release werd het alleen beschikbaar gesteld voor gebruikers met een Android 2.0-telefoon en tevens alleen voor mensen binnen de Verenigde Staten. Tot nu toe is de Motorola Droid de enige bruikbare telefoon met Google Maps Navigation. Inmiddels is de navigatiesoftware ook beschikbaar voor Android 1.6, maar gebruikers buiten de Verenigde Staten kunnen er nog steeds geen gebruik van maken. Een groep hackers wist er onlangs voor te zorgen dat Google Maps Navigation ook bij ons werkt. Google lijkt hier echter niet blij mee te zijn, en heeft er nu voor gezorgd dat deze hack niet meer werkt.

De groep die achter de initiële hack zit zou hebben gezegd dat ze de blokkering van Google al zagen aankomen. Inmiddels is de groep begonnen om de blokkering van Google nogmaals te omzeilen. Een geüpdatete hack wordt binnenkort verwacht zodat gebruikers van een Android-telefoon buiten de Verenigde Staten weer gebruik kunnen maken van de gratis navigatiesoftware.

Bron: Mobile Whack

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters