Google brengt chat-app Allo uit

Tijdens de laatste ontwikkelaarsconferentie van Google, I/O, heeft het bedrijf twee nieuwe applicaties aangekondigd. Een daarvan is net verschenen, genaamd Google Allo. Google bracht eerder al de toen eveneens aangekondigde app Duo uit. Beide apps zijn beschikbaar voor iOS en Android.

Google Allo

Google Allo zou moeten concurreren screener_20160921110135met WhatsApp en Facebook Messenger. Google had al eerder een chat-app. Deze app heet Google Hangouts. Met Allo probeert Google opnieuw een concurrent te zijn tegenover Facebook.

Allo heeft een aantal features in de applicatie. Zo heeft het de mogelijkheid om te tekenen op een foto, wat je ook kan op Snapchat en sinds kort op WhatsApp. Verder heeft de app de mogelijkheid om stickers te sturen naar je contacten. Hierbij kun je zeggen wat je wilt in de vorm van een sticker. Ook heeft Allo een feature wat wij nog niet veel eerder hebben gezien. Dit is dat je nu met grote of kleine letters kunt typen. Hiermee wordt niet hoofdletters en kleine letters bedoeld, maar echt de lettergrootte.

De app Allo heeft ook nog een feature genaamd Slim Beantwoorden (Quick Answer). Hierbij kun je reageren op een bericht zonder ook maar iets te typen. De feature leert hoe je typt en reageert op bepaalde zinnen en stelt zo tekst en/of foto’s voor die je dan kunt sturen. Dit is helaas nog niet beschikbaar in het Nederlands.

Google Duo

De andere app die Google aankondigde tijdens Google I/O was Duo. Deze app is de grote broer van Allo en heeft als functie videobellen. Hierbij kun je denken aan een concurrent van Skype. Deze app is al wat langer beschikbaar.

Zowel Duo als Allo zijn de downloaden in de App Store van Apple en de Play Store van Google. Het is mogelijk dat Allo nog niet beschikbaar is. In dit geval kun je op een Androidtelefoon het apk-bestand installeren, die je hier kunt downloaden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go Raid

Dit zijn de volgende legendarische Pokémon die naar Pokémon Go komen lees verder

AH productscanner AR app

Breng voortaan je ingrediënten tot leven met de Albert Heijn AR app lees verder

Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters