Google brengt ethernet-adapter voor Chromecast

De Google Chromecast is een van de goedkoopste manieren om van een standaard televisie een Smart TV te maken. Een nadeel van de Chromecast is dat dit apparaat alleen werkt via 2.4gHz wifi. Op plekken waar het wifi-signaal slecht beschikbaar is, had je een probleem met je Chromecast. Om dit probleem op te lossen heeft Google een ethernet-adapter geleverd.

Google brengt ethernet-adapter voor Chromecast chromecast adapter

Google heeft zonder persaandacht te vragen, de ethernet-adapter voor de Chromecast op de markt gebracht. De adapter heeft een prijs van $15 en was in een korte tijd uitverkocht. De adapter is alleen in Amerika gelanceerd, gelukkig is er wel een Nederlandse productpagina en is de adapter beschikbaar met een Europese stekker. Hoewel de kans zeker bestaat, is het nog niet zeker of de Chromecast adapter op de Nederlandse markt komt.

De adapter vervangt de standaard micro USB voeding, door een voeding met de mogelijkheid om een internetverbinding te maken. In de voeding zit namelijk een opening voor een ethernetkabel, vervolgens gaat het internet via de micro USB kabel naar de Chromecast. De adapter ondersteunt een snelheid van maximaal 100Mbit/s, dit is meer dan genoeg voor het kijken van video’s.

Door een snellere internetverbinding zou het in theorie mogelijk moeten zijn om je computerbeeldscherm zonder vertraging op je televisie af te spelen. Momenteel bestaat deze optie al maar heb je wel vertraging. Er gaat een nieuwe wereld met mogelijkheden open voor de Chromecast. Over nieuwe opties heeft Google momenteel niks verteld.

Google brengt ethernet-adapter voor Chromecast chromecast ethernet adapter 

Bron: Pocketnow

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters