Google brengt offline navigatie naar Google Maps met 5.7-update

Google heeft een nieuwe update vrijgegeven van haar Google Maps-applicatie. In de applicatie is het nu ook mogelijk om gebieden van een kaart te downloaden en zo offline te navigeren.

Een maand geleden wist All About Phones via een anonieme bron te melden dat Google in de zomer met een update zal komen voor Google Maps om zo offline te kunnen navigeren. En inmiddels is deze 5.7-update naar buiten gebracht door de zoekgigant waarin inderdaad deze functionaliteit in is opgenomen.

Door in de applicatie naar Google Labs te gaan, kun je daar nu aanvinken dat je gebieden van kaarten wilt kunnen downloaden naar de smartphone of tablet. Vervolgens kun je op een plek op de kaart gaan staan en het gebied eromheen, maximaal 16 kilometer volgens Google Maps, downloaden en zo offline bekijken. Nadeel is dat je nog een relatief klein gebied kunt downloaden, maar de kans is groot dat Google dit limiet in de toekomst langzaam maar zeker zal gaan opschroeven.

Gelukkig kun je wel meerdere gebieden achterelkaar downloaden in Google Maps waardoor je, als je iets te veel tijd overhebt, heel Nederland kunt binnenharken op je smartphone om zo offline te navigeren. De 5.7-update is gratis te downloaden uit de Android Market.

Google Maps 5.7 offline navigation

 

Google Maps 5.7 offline navigation

 

Google Maps 5.7 offline navigation

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. ronn -

  Ik heb een aantal kaarten gedownload en zie ze ook staan bij maps. Maar toch als ik de internet verbinding verbreek laad hij totaal geen google maps.
  Ik begrijp er niks van. Gps staat aan ,internet uit.
  Mappen gedownload en toch niet willen laden.
  Wat doe ik fout?

 2. gwystyl2 -

  In het artikel staat dat je met wat geduld heel Nederland kan downloaden (of willekeurig grotere gebieden). Ik heb het gisteren even geprobeerd, maar hij wil niet meer dan 10 gebieden downloaden.
  Daarna krijg je een popup dat je bij de cache-instellingen kan kiezen welk gebied je weg wil gooien voor je een nieuw gebied kan downloaden.

  Het is jammer dat de plaatsing puur op gevoel gaat. Ik wilde mijn woon-werk route helemaal offline hebben, maar ik krijg de delen niet netjes aansluitend.

 3. Bauke -

  Tevens is het onhandig dat hij plaatsen zoals restaurants, winkels, etc niet kan vinden op naam. Ook daar is nog het internet voor nodig….

 4. Johan -

  Helaas. Voor het navigeren is een internet-verbinding noodzakelijk. Kennelijk wordt de route online berekend.
  Zonder internet wordt keurig getoond waar je rijd, maar zodra je wilt navigeren blijft het scherm staan op: Route ophalen.

 5. gwystyl2 -

  Er is wel een verschil tussen offline kunnen bekijken en navigeren. Kan je ook echt navigeren met die offline mapdelen of berekent hij de route online?

   1. robnas -

    Het was toch al mogelijk om een route te cachen en offline te navigeren? Voorwaarde was dat je niet teveel van de route afweek, omdat het kaartmateriaal dan niet beschikbaar is.

    Deze feature lijkt me een tweede optie voor in het buitenland. Eerst navigeer je offline met gecachte kaarten, op vakantie kun je in een stad een wifi-punt zoeken, de omgeving downloaden en als map gebruiken.

    Maar eerlijk is eerlijk: Het blijft behelpen ten opzichte van een volwaardige navigatie. En die paar GB die je daarvoor inlevert is nou niet echt iets wat je noodzakelijk mist, lijkt me…

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters