Google brengt push-Gmail naar Windows Mobile en iPhone

Op Android-telefoons had Gmail al push-functionaliteit. Nu heeft Google dit ook voor Windows Mobile-telefoons, iPhone en iPod touch uitgebracht. Pushmail is aan te zetten in Google Sync, de synchronisatietool van Google voor mobiele telefoons.

Google SyncDoor je e-mail naar je mobiele telefoon te laten pushen is het niet nodig om constant Gmail in je browser te verversen, om te kijken of je nog nieuwe mails hebt. In plaats daarvan kan Google Sync de mail naar je telefoon pushen, zodat je meteen op de hoogte bent als er een nieuwe mail in je ‘Postvak In’ belandt. Deze feature was altijd al beschikbaar voor Android-telefoons, maar nu heeft Google push ook beschikbaar gemaakt voor telefoons gebaseerd op Windows Mobile en de iPhone plus iPod touch.

Om push-Gmail te gebruiken zal de iPhone van versie 3.0 van het iPhone OS voorzien moeten zijn. Tevens moet er een Microsoft Exchange-account ingesteld worden, aangezien Google Sync van dit protocol gebruikmaakt. Windows Mobile-gebruikers kunnen via Active Sync hun Gmail-account configureren voor push. Naast pushmail ondersteunt Google Sync ook het synchroniseren van contacten, en zijn er kalender-alerts in te stellen.

Gebruikers van het Symbian-platform kunnen geen gebruikmaken van push-Gmail. Het is niet bekend of Google hier in een later stadium wel ondersteuning voor zal bieden. Verder wordt er gewaarschuwd voor het stroomgebruik van push-Gmail. Wie wil voorkomen dat de batterij minder lang meegaat wordt door Google aangeraden om mail op de ouderwetse manier op te halen.

Google Sync 

Bron: Gmail Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Dominick -

  Werkt prima hier 😀

  Alleen jammer dat ik zo eigenwijs was de waarschuwing van alles eerst back-uppen in de wind te slaan en daarom nu al m'n afspraken kwijt ben :X

  1. v-power -

   Had je eerst het kopje 'bekende problemen' moeten lezen bij google 😛 dan had je wel een backup gemaakt!

   Ik heb trouwens google apps geactiveerd en heb nu pushmail via google servers maar op mijn eigen domein naam. Werkt heerlijk en het kost niks.

  2. gwystyl2 -

   Ik had het gisteren ingesteld als exchange server bij de mail, en vervolgens werden al mijn contacten lastname, firstname gesorteerd ipv firstname lastname, terwijl dat eerst wel gewoon zo ingesteld was.
   Agenda syncen kon ik niet selecteren, en van push mail heb ik weinig gemerkt (web-versie had veel eerder door dat er nieuwe mail was dan mijn xperia).
   Ik weet alleen niet of ik nou een instelling verkeerd heb staan of dat het gewoon niet goed werkt met mijn rom/windows versie.

   Ik gebruik nu Touch-IT Leo 6.1 build 23053, gisteren Leo 5.6 build 23053.

   Moet je google sync nog apart installeren of is het genoeg om m.google.com in te stellen als exchange server? Als ik de instellingen bekijk (http://www.google.com/support/mobile/bin/answer.py?answer=138636&topic=14299) zou het instellen van een exchange server genoeg moeten zijn…..

   1. Dominick -

    Dat eerste probleem had ik idd ook, en ook dat hij met twee aparte agenda's ging werken. beetje vaag.

    Heb ook Touch-IT Leo 6.1 build 23053 en daar werkt agenda syncen wel gewoon mee. Met Leo 5.0 ook.

Google Maps Go

Bespaar nu data en batterij met Google Maps Go: nieuwe app nu beschikbaar lees verder

Apple Store sneeuw

Easter Egg: zo zorgt Apple op jouw iPhone voor een witte kerst lees verder

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters