Google brengt push-Gmail naar Windows Mobile en iPhone

Op Android-telefoons had Gmail al push-functionaliteit. Nu heeft Google dit ook voor Windows Mobile-telefoons, iPhone en iPod touch uitgebracht. Pushmail is aan te zetten in Google Sync, de synchronisatietool van Google voor mobiele telefoons.

Google SyncDoor je e-mail naar je mobiele telefoon te laten pushen is het niet nodig om constant Gmail in je browser te verversen, om te kijken of je nog nieuwe mails hebt. In plaats daarvan kan Google Sync de mail naar je telefoon pushen, zodat je meteen op de hoogte bent als er een nieuwe mail in je ‘Postvak In’ belandt. Deze feature was altijd al beschikbaar voor Android-telefoons, maar nu heeft Google push ook beschikbaar gemaakt voor telefoons gebaseerd op Windows Mobile en de iPhone plus iPod touch.

Om push-Gmail te gebruiken zal de iPhone van versie 3.0 van het iPhone OS voorzien moeten zijn. Tevens moet er een Microsoft Exchange-account ingesteld worden, aangezien Google Sync van dit protocol gebruikmaakt. Windows Mobile-gebruikers kunnen via Active Sync hun Gmail-account configureren voor push. Naast pushmail ondersteunt Google Sync ook het synchroniseren van contacten, en zijn er kalender-alerts in te stellen.

Gebruikers van het Symbian-platform kunnen geen gebruikmaken van push-Gmail. Het is niet bekend of Google hier in een later stadium wel ondersteuning voor zal bieden. Verder wordt er gewaarschuwd voor het stroomgebruik van push-Gmail. Wie wil voorkomen dat de batterij minder lang meegaat wordt door Google aangeraden om mail op de ouderwetse manier op te halen.

Google Sync 

Bron: Gmail Blog

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters