Google brengt smartwatches uit in 2017

Volgens Evan Blass worden de langverwachte Google smartwatches uitgebracht in het eerste kwartaal van 2017 en zullen ze voorzien zijn van Android Wear 2.0. Maar wat is de reden dat ze al zo snel in de winkel liggen?

angelfish-swordfishNieuwe smartwatches

Op de foto hiernaast zijn twee smartwatches te zien die al eerder uitlekten. De naam die intern voor deze smartwatches gebruikt worden zijn de ‘Swordfish’ (rechts) en de ‘Angelfish’ (links). De Swordfish is een instapmodel dat volgens verwachtingen vooral gebruikt gaat worden voor fitnesstracking en het ontvangen notificaties. De Angelfish daarentegen is een stuk groter en beschikt over 4G, gps-ondersteuning en een hartslagmonitor.

Geen succes

Twee jaar geleden werd Android Wear aangekondigd, maar deze werd niet met open armen ontvangen. Het gevolg is dat er dit jaar, op de Asus ZenWatch 3 na, geen wearables verschijnen met dit besturingssysteem. De fabrikanten die gebruik hebben gemaakt van dit besturingssysteem hebben er geen succes mee geboekt. Dat ligt echter niet per se aan Google, gezien de hele smartwatchmarkt eigenlijk op zijn gat ligt.

Android Wear 2.0

Met de Android Wear 2.0 hoopt Google op een tweede kans met een goede start. Ook is het de bedoeling dat dit nieuwe besturingssysteem de smartwatch-markt inspireert. Dankzij Android Wear 2.0 kunnen smartwatches functioneren zonder een smartphone in de buurt, ook beschikt het besturingssysteem over losstaande applicaties.

Ben jij van plan om een smartwatch te kopen? Laat het in een reactie weten.

Bron: Android Planet

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters