'Google brengt volgende week verbeterde Nexus 7 uit'

De Google I/O conferentie begint volgende week, en naar een als betrouwbaar bekendstaande analist verwacht, zal de softwaregigant daar een sterk verbeterde versie van de Nexus 7-tablet uitbrengen. Met als meest in het oog springende wijziging een 5-megapixelcamera achter.

'Google brengt volgende week verbeterde Nexus 7 uit' a012hnsdrz

De meeste analisten roepen maar wat, maar KGI securities-analist Mingchi Kuo heeft het vaker bij het juiste eind gehad. Naar zijn voorspellingen wordt dan ook altijd wat beter geluisterd. Volgens Kuo komt Google volgende week met een nieuwe versie van de 7-inch tablet op de proppen. Die krijgt een 1920×1200 display, een 5-megapixelcamera achter en een nieuw, dun design voor dezelfde prijs als de huidige tablet: rond de tweehonderd dollar.

De Nexus 7b (die wij voor het gemak even zo noemen, geen officiƫle naam dus) zou een Qualcomm Snapdragon 800-processor krijgen, de snelste CPU die de chipfabrikant dit jaar uitbrengt. De rand wordt een stuk dunner dan bij de huidige Nexus 7. De pixeldensiteit komt met 323 ppi dichtbij die van de iPhone 5 en het apparaat zou kleiner zijn dan de iPad mini. Daarmee wordt de Nexus 7 makkelijk om in een hand vast te houden en met het scherm dat net zo goed lijkt te zijn als het Retina-scherm van Apple, is de Nexus 7b (nogmaals: geen echte naam) qua prijsstelling een stuk goedkoper dan de concurrent van Apple die een Retina-scherm overigens moet missen.

Een andere nieuwigheid: draadloos opladen via de Qi-standaard, waarmee de vernieuwde tablet met een groot aantal draadloze laders kan omgaan.

Kuo blikte nog wat verder in de toekomst en voorziet dat Google later dit jaar ook Android-notebooks gaat uitbrengen. Die zouden door Samsung worden gemaakt. Momenteel heeft Google hier Chrome OS als besturingssysteem voor in de markt, maar dat zou wellicht veranderen, of Google brengt Android naast Chrome OS naar laptops toe. Daarover was Kuo wat minder zeker.

En Kuo meldde ook meteen dat Google nog altijd werkt aan een Google TV die de Apple TV moet beconcurreren. Een soort nieuwe versie van de Nexus Q, het weinig succesvolle balletje dat kon streamen. Voorts verwacht Kuo van Google ook nog een soort smartwatch, maar die zou pas ergens volgend jaar in massaproductie gaan.

Bron: Techcrunch

HTC U12+

HTC U12+ gelanceerd: het grootste en spannendste HTC toestel tot nu toe lees verder

OnePlus 6 vs. Galaxy 9+

OnePlus 6 is sneller dan Galaxy S9+ en iPhone X lees verder

HTC onthult per ongeluk HTC U12+ op website lees verder

Samsung

Onthulling Samsung Galaxy Note 9 en S10 eerder dan verwacht lees verder

Huawei P20 Lite review design

Vijf redenen om (niet) voor de Huawei P20 Lite te gaan lees verder

Xiaomi Mi 8 lek

In-display vingerafdrukscanner voor Xiaomi Mi 8 en niet Mi 7 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters