‘Google werkt wel aan budget toestel, maar het wordt geen Pixel’

Volgens berichten die in januari opdoken zou Google bezig zijn met het ontwikkelen van een budget Pixel toestel. Deze berichten lijken nu toch niet helemaal correct te zijn. Naar aanleiding van bepaalde informatie van Rick Osterloh, senior vice president bij Google, hebben de geruchten een nieuwe wending gekregen. Het verhaal is nu dat Google wel een budget smartphone zal uitbrengen, maar dat dit toestel niet de Pixel merknaam zal dragen.

Google PixelGeen budget versie Pixel toestel

Osterloh liet weten dat Google helemaal niet van plan is een budget versie van de Pixel telefoon uit te brengen. Ook berichtte hij dat de aankomende Pixel 2 net zoals zijn voorganger een premium toestel zal zijn. Dit is in lijn met de andere Pixel apparaten zoals de Chromebook Pixel en Pixel C tablet. Google lijkt de Pixel naam te willen reserveren voor toestellen uit het hogere segment.

Wel ander budget Google telefoon

Na het bericht van Osterloh veranderde de originele tipgever van het gerucht in januari het verhaal over het Google budget toestel. Hij wijst erop dat Osterloh zijn woorden heel voorzichtig heeft gekozen en niet uitsluit dat er een ander budget telefoon op de markt zal worden gezet. De tipster is er nu van overtuigd dat er inderdaad een budget toestel gelanceerd zal worden, maar dat het toch geen Pixel toestel zal zijn. De telefoon zou echter wel ontwikkeld worden door het team, dat ook verantwoordelijk was voor de originele Pixel.

Is Google klaar voor massale productie nieuw toestel?

Ongeacht de vraag of Google wel of niet een budget Pixel telefoon zal uitbrengen, maken velen zich zorgen of Google de vraag naar een volgend toestel wel aan zal kunnen. Bij de Chromebook Pixel en Pixel C ging het nog goed, omdat er niet echt een grote markt was voor de apparaten. Maar als gekeken wordt naar de levering van de Pixel telefoon, wordt het duidelijk dat er toch een probleem was. Het toestel was vaak niet op voorraad en er waren meerdere vertragingen bij de levering. Het bedrijf zal enkele aanpassingen moeten doorvoeren om de, waarschijnlijk grotere, vraag naar de Pixel 2 en een eventueel budget toestel aan te kunnen.

Bron: 9to5Google

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Ralf -

    Waarom zou men niet gewoon een nieuwe Nexus kunnen lanceren? Pixel = top segment; Nexus = midrange; Android One = lower segment. Fantastische branding.

iphone se 2

‘iPhone SE 2 wordt begin 2018 aangekondigd’ lees verder

Xiaomi Mi 7

Specificaties en prijs Xiaomi Mi 7 gelekt: goedkope high-end topper? lees verder

Samsung Galaxy S9

Grote kans dat de Samsung Galaxy S9 en S9 Plus begin januari wordt aangekondigd lees verder

Apple iPhone X 2018

‘Volgende iPhone X krijgt gigabit 4G en dual sim’ lees verder

OnePlus deelt (slecht) nieuws rondom de OnePlus 6T lees verder

Samsung Experience

Dit voegt Samsung Experience 9.0 allemaal toe aan je Galaxy S8 (Plus) lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters