Nieuwe Google Camera-update voegt virtuele voorflitser toe

Veel camera-applicaties van verschillende smartphonefabrikanten bieden al de optie om het scherm op te laten lichten voor een foto met de voorcamera. Door dit te doen wordt de foto wat helderder waardoor alles beter zichtbaar wordt. Nu heeft ook Google de functie gestopt in zijn app Google Camera.

Google Camera

De Google Camera is al enige jaren te vinden op alle Nexus- en Pixel-toestellen. Sinds een tijdje is het niet meer te vinden in de Play Store van Google, wat voorheen wel het geval was. Toch is het dus nog wel te vinden op toestellen die stock-Android draaien, zoals de Nexus 5X, Nexus 6P en de Google Pixel (XL). Deze camera-app heeft recentelijk een virtuele flitser gekregen in een update. Veel fabrikanten hebben deze functie al ingebouwd zitten in de standaard camera-app, maar nu heeft ook de Google Camera-app de mogelijkheid gekregen.

Toch pakt Google het in zijn camera-app net iets anders aan. Veel concurrenten maken de preview van de foto kleiner, waarna er een witte rand komt op het scherm rondom de preview. Hierdoor komt er licht op de gebruiker en zal het resultaat beter moeten zijn. Bij de Google Camera-app zien we dat alleen de onderkant van het scherm licht geeft, bij de knop om een foto te maken. Verder is er nog een andere functie toegevoegd aan deze update, namelijk om het geluid van de camerasluiter uit te zetten bij het maken van een foto.

Beschikbaarheid

De update voor de Google Camera is per direct te downloaden. Het zal even kunnen duren voor de update voor jou beschikbaar is. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je de update via APKMirror installeren. De update is alleen te downloaden voor toestellen met Android 7.1 of hoger.

Bron: Tweakers

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters