We hebben slecht nieuws over de Google Pixel 2 XL

We hebben slecht nieuws over de Google Pixel 2 XL. Het toestel is namelijk naar verluidt geschrapt. Gelukkig gaat dat weinig invloed hebben op je keuze, zo blijkt.

Google Pixel 2 XL is geschrapt

Al een tijdje doen geruchten de ronde dat Google drie opvolgers voor de Google Pixel en Pixel XL aan het testen is. Naar verluidt waren er twee directe opvolgers, en een derde model met een extra groot scherm. Nog groter dan de Google Pixel XL dus.

Google Pixel
De Google Pixel 2 XL

Volgens een betrouwbare bron van Android Police heeft de zoekgigant nu een van de drie modellen geschrapt. Het gaat om de Pixel XL 2, die we in benchmarktests voorbij hebben zien komen met de codenaam Muskie. De directe opvolger van de Google Pixel XL moet naar verluidt plaatsmaken voor een toestel met de codenaam Taimen.

Dat betekent dus dat Google eind dit jaar naar verwachting twee nieuwe toestellen zal introduceren. Het kleinere model is een directe opvolger van de Google Pixel en heeft dus een 5-inch scherm. Dat model kennen we als de Walleye.

Het grotere model wordt dus de Taimen. Waarschijnlijk heet het nieuwe toestel alsnog de Google Pixel 2 XL, maar heeft het model dus wel een groter scherm dan zijn voorganger. De Google Pixel XL heeft een 5.5-inch scherm.

Dunnere schermranden

Men speculeert dat de zoekgigant de stap naar een 5.7-inch of 5.8-inch scherm gaat maken. Het lijkt een logische zet, zeker nu geruchten de ronde doen dat Google Samsung en Apple achterna gaat. Dan hebben we het natuurlijk over de grote trend van dit jaar als het om smartphones gaat: dunne schermranden.

Google Assistant Pixel

Google wil met een premium prijsvoering in het high-end segment meedingen. Daar is dus ook een premium design voor nodig. De prijzen die de techgigant hanteert zijn even slikken, dus daarom verwachten we ook dat Google daar geheel in mee zal gaan.

Dunnere schermranden zorgen ervoor dat er een groter scherm in hetzelfde formaat smartphone past. Daarmee zou de Taimen dus even groot kunnen zijn als de Google Pixel XL, en tegelijkertijd een groter scherm kunnen hebben. Maar wat gebeurt er dan met de Google Pixel 2? Heeft dat toestel ook dunnere schermranden en wordt het kleinere model er dus nog kleiner op? We gaan het eind dit jaar ontdekken.

Bron: Android Police

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Doogee S55

Deze robuuste smartphone heb je nodig voor je wilde avonturen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters