We hebben slecht nieuws over de Google Pixel 2 XL

We hebben slecht nieuws over de Google Pixel 2 XL. Het toestel is namelijk naar verluidt geschrapt. Gelukkig gaat dat weinig invloed hebben op je keuze, zo blijkt.

Google Pixel 2 XL is geschrapt

Al een tijdje doen geruchten de ronde dat Google drie opvolgers voor de Google Pixel en Pixel XL aan het testen is. Naar verluidt waren er twee directe opvolgers, en een derde model met een extra groot scherm. Nog groter dan de Google Pixel XL dus.

Google Pixel
De Google Pixel 2 XL

Volgens een betrouwbare bron van Android Police heeft de zoekgigant nu een van de drie modellen geschrapt. Het gaat om de Pixel XL 2, die we in benchmarktests voorbij hebben zien komen met de codenaam Muskie. De directe opvolger van de Google Pixel XL moet naar verluidt plaatsmaken voor een toestel met de codenaam Taimen.

Dat betekent dus dat Google eind dit jaar naar verwachting twee nieuwe toestellen zal introduceren. Het kleinere model is een directe opvolger van de Google Pixel en heeft dus een 5-inch scherm. Dat model kennen we als de Walleye.

Het grotere model wordt dus de Taimen. Waarschijnlijk heet het nieuwe toestel alsnog de Google Pixel 2 XL, maar heeft het model dus wel een groter scherm dan zijn voorganger. De Google Pixel XL heeft een 5.5-inch scherm.

Dunnere schermranden

Men speculeert dat de zoekgigant de stap naar een 5.7-inch of 5.8-inch scherm gaat maken. Het lijkt een logische zet, zeker nu geruchten de ronde doen dat Google Samsung en Apple achterna gaat. Dan hebben we het natuurlijk over de grote trend van dit jaar als het om smartphones gaat: dunne schermranden.

Google Assistant Pixel

Google wil met een premium prijsvoering in het high-end segment meedingen. Daar is dus ook een premium design voor nodig. De prijzen die de techgigant hanteert zijn even slikken, dus daarom verwachten we ook dat Google daar geheel in mee zal gaan.

Dunnere schermranden zorgen ervoor dat er een groter scherm in hetzelfde formaat smartphone past. Daarmee zou de Taimen dus even groot kunnen zijn als de Google Pixel XL, en tegelijkertijd een groter scherm kunnen hebben. Maar wat gebeurt er dan met de Google Pixel 2? Heeft dat toestel ook dunnere schermranden en wordt het kleinere model er dus nog kleiner op? We gaan het eind dit jaar ontdekken.

Bron: Android Police

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
headphone jack

Waarom Google headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

WhatsApp Emoji

Whatsapp ondersteunt binnenkort in groepen videobellen lees verder

Huawei Mate 10 Pro

Huawei Mate 10 Pro onthuld: high-end smartphone met dunne schermranden komt naar Nederland lees verder

Specificaties en foto eerste smartphone van Razer gelekt lees verder

Samsung Galaxy A5 2018 Galaxy A7 2018

Flink aantal renders Samsung Galaxy A5 2018 en Galaxy A7 2018 gelekt lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters