Google CEO: 'Android gaat explosief groeien'

Volgens Google CEO Eric Schmidt is Android klaar om een explosieve groei door te maken. Na twee kwartalen zonder groei begint de ontwikkeling van een opensource-besturingssysteem zich uit te betalen.

Android logo

Het Android-besturingssysteem is klaar om zijn marktaandeel flink te vergroten. Dit vertelt Google CEO Eric Schmidt in een bespreking van het derde kwartaal van dit jaar. In dit kwartaal heeft Google eindelijk de inkomsten aan het Android-OS op weten te krikken. De vorige twee kwartalen lieten geen groei zien. Nu er steeds meer Android-telefoons verschijnen, en er steeds meer applicaties gemaakt worden waaruit advertentie-inkomsten gehaald kan worden, denkt het bedrijf grote successen te kunnen boeken. De ontwikkeling van het opensource-besturingssysteem zou zich nu kunnen gaan uitbetalen. Inmiddels zijn er twaalf Android-telefoons op de markt te vinden, waarvan de Motorola Dext de laatste is. Verder zal een groot aantal nog uit moet komen. Ook belangrijk voor de succesfactor van het besturingssysteem is het feit dat bijna alle grote telefoonfabrikanten zich achter Android geschaard hebben. Alleen Nokia houdt zich afzijdig.

Volgens Google heeft het bedrijf het afgelopen kwartaal bijna 6 miljard Dollar aan inkomsten gegenereerd aan het Android-OS. 1,8 miljard Dollar daarvan werd verkregen uit Adsense-inkomsten. De kosten zijn min of meer gelijk gebleven. Schmidt meldt dat het bedrijf zo goed als uit de recessie is, en hij verwacht dat Google de vruchten zal plukken van het ontwikkelen van het Android-besturingssysteem.

Bron: Tech Crunch

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters