Google CEO: 'Android gaat explosief groeien'

Volgens Google CEO Eric Schmidt is Android klaar om een explosieve groei door te maken. Na twee kwartalen zonder groei begint de ontwikkeling van een opensource-besturingssysteem zich uit te betalen.

Android logo

Het Android-besturingssysteem is klaar om zijn marktaandeel flink te vergroten. Dit vertelt Google CEO Eric Schmidt in een bespreking van het derde kwartaal van dit jaar. In dit kwartaal heeft Google eindelijk de inkomsten aan het Android-OS op weten te krikken. De vorige twee kwartalen lieten geen groei zien. Nu er steeds meer Android-telefoons verschijnen, en er steeds meer applicaties gemaakt worden waaruit advertentie-inkomsten gehaald kan worden, denkt het bedrijf grote successen te kunnen boeken. De ontwikkeling van het opensource-besturingssysteem zou zich nu kunnen gaan uitbetalen. Inmiddels zijn er twaalf Android-telefoons op de markt te vinden, waarvan de Motorola Dext de laatste is. Verder zal een groot aantal nog uit moet komen. Ook belangrijk voor de succesfactor van het besturingssysteem is het feit dat bijna alle grote telefoonfabrikanten zich achter Android geschaard hebben. Alleen Nokia houdt zich afzijdig.

Volgens Google heeft het bedrijf het afgelopen kwartaal bijna 6 miljard Dollar aan inkomsten gegenereerd aan het Android-OS. 1,8 miljard Dollar daarvan werd verkregen uit Adsense-inkomsten. De kosten zijn min of meer gelijk gebleven. Schmidt meldt dat het bedrijf zo goed als uit de recessie is, en hij verwacht dat Google de vruchten zal plukken van het ontwikkelen van het Android-besturingssysteem.

Bron: Tech Crunch

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters