'Google CEO belt Nokia CEO om over Android te praten voor Nokia-telefoons'

Volgens Techcrunch heeft Google CEO Eric Schmidt kort na het aantreden van de nieuwe Nokia-topman een telefoontje gepleegd naar de nieuwe Nokia CEO Stephen Elop. Schmidt zou graag de mogelijkheid willen bespreken om Android op Nokia-telefoons te draaien.

Nokia N9

Volgens de doorgaans welingelichte website Techcrunch heeft Google CEO Eric Schmidt er geen gras overheen laten groeien om Android bij Nokia te slijten. De topman van de zoekmachine zou nieuwe kansen hebben gezien met het aantreden van de nieuwe CEO bij Nokia, aldus de site. Niet lang nadat het nieuws bekend was geworden dat oud Microsoft-topman Stephen Elop aan het roer zou gaan komen bij ’s werelds grootste producent voor telefoons, wist Schmidt Elop al te polsen voor eventueel Android op Nokia-telefoons. Deze avances van Google zouden weleens serieus genomen kunnen worden binnen Nokia omdat haar eigen MeeGo OS vertraging opgelopen zou hebben. Dit zou bevestigd worden doordat de topman van het MeeGo OS onlangs te kennen gaf op te stappen om onduidelijke redenen. De verwachting was eerder nog dat de Nokia N9 tijdens Nokia World aangekondigd zou gaan worden echter weten insiders te melden dat de hardware inderdaad af is maar dat de software nog flink wat werk nodig heeft. Daarom zou de introductie van de eerste MeeGo-telefoon pas in 2011 zijn, iets dat een Intel-topman weet te bevestigen ondanks dat Nokia nog volhoud dat er dit jaar een aankondiging zal volgen over het OS.

Nokia zou dan ook nu met het idee spelen om tijdelijk Android-telefoons te maken om zo haar productiekracht en kwaliteit te kunnen tentoonstellen aan de wereld. Niet veel later zal dan de eerste MeeGo-telefoon op de markt moeten gaan komen die de Android-telefoons op hun beurt zou vervangen. Nokia zou echter zeer zeker geen plannen hebben om Windows Phone 7 te gaan adopteren, ondanks dat de nieuwe topman van de producent afkomstig is van Microsoft.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Callan -

  Ik kan me niet voorstellen dat Nokia (en al helemaal niet tijdelijk) over zou stappen op Android.

  Bovendien zou dat nog meer besluiteloosheid tonen, gezien de te volgen strategie op OS-gebied. Symbian, Maemo, Maemo toch maar niet, Maemo wordt MeeGo, maar daarnaast toch Symbian, Symbian^3 en in 2011 ook nog eens Symbian^4.

  Ben erg benieuwd naar MeeGo. Symbian^3 is behoorlijk verbeterd, maar loopt qua gebruiksvriendelijkheid en snelheid nog steeds achter.

 2. Robnas -

  Ik had al een vermoeden toen ik de titel las dat het te maken had met de CEO-wissel.

  Kort geleden heeft Nokia aangegeven geen gebruik te willen maken van Android, omdat dit op de korte termijn interessant is, maar op de lange termijn niet.

  Ik denk niet dat Nokia het zal gaan doen. Symbian heeft onlangs een aardige update gekregen zodat het qua prestatisch dichter in de buurt van Android is gekomen. Dat MeeGo vertraging heeft opgelopen, is op zich geen ramp, MeeGo is van een hele andere klasse als Android en plaats zich meer in het high-end segment en niche-markten (denk aan settopboxen).

  Op zich is het interessant om (voorlopig) android te kiezen, maar de vraag is wat voor nut het heeft: ze weerleggen hun eigen mening binnen enkele weken en ze hebben geen lange termijnplannen, dus echt succesvol zal het niet worden.

 3. Thorgar -

  {Niet lang nadat het nieuws bekend was geworden dat oud Microsoft-topman Stephen Elop aan het roer zou gaan komen bij 's werelds grootste producent voor telefoon, wist Schmidt Elop al te polsen voor eventueel Android op Google-telefoons.}

  kleine correctie nodig:
  Niet lang nadat het nieuws bekend was geworden dat oud Microsoft-topman Stephen Elop aan het roer zou gaan komen bij 's werelds grootste producent voor telefoonS, wist Schmidt Elop al te polsen voor eventueel Android op NOKIA-telefoons.

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters