'Google CEO belt Nokia CEO om over Android te praten voor Nokia-telefoons'

Volgens Techcrunch heeft Google CEO Eric Schmidt kort na het aantreden van de nieuwe Nokia-topman een telefoontje gepleegd naar de nieuwe Nokia CEO Stephen Elop. Schmidt zou graag de mogelijkheid willen bespreken om Android op Nokia-telefoons te draaien.

Nokia N9

Volgens de doorgaans welingelichte website Techcrunch heeft Google CEO Eric Schmidt er geen gras overheen laten groeien om Android bij Nokia te slijten. De topman van de zoekmachine zou nieuwe kansen hebben gezien met het aantreden van de nieuwe CEO bij Nokia, aldus de site. Niet lang nadat het nieuws bekend was geworden dat oud Microsoft-topman Stephen Elop aan het roer zou gaan komen bij ’s werelds grootste producent voor telefoons, wist Schmidt Elop al te polsen voor eventueel Android op Nokia-telefoons. Deze avances van Google zouden weleens serieus genomen kunnen worden binnen Nokia omdat haar eigen MeeGo OS vertraging opgelopen zou hebben. Dit zou bevestigd worden doordat de topman van het MeeGo OS onlangs te kennen gaf op te stappen om onduidelijke redenen. De verwachting was eerder nog dat de Nokia N9 tijdens Nokia World aangekondigd zou gaan worden echter weten insiders te melden dat de hardware inderdaad af is maar dat de software nog flink wat werk nodig heeft. Daarom zou de introductie van de eerste MeeGo-telefoon pas in 2011 zijn, iets dat een Intel-topman weet te bevestigen ondanks dat Nokia nog volhoud dat er dit jaar een aankondiging zal volgen over het OS.

Nokia zou dan ook nu met het idee spelen om tijdelijk Android-telefoons te maken om zo haar productiekracht en kwaliteit te kunnen tentoonstellen aan de wereld. Niet veel later zal dan de eerste MeeGo-telefoon op de markt moeten gaan komen die de Android-telefoons op hun beurt zou vervangen. Nokia zou echter zeer zeker geen plannen hebben om Windows Phone 7 te gaan adopteren, ondanks dat de nieuwe topman van de producent afkomstig is van Microsoft.

Xiaomi Mi Mix 2s

Officiële persrenders tonen Xiaomi Mi Mix 2s: waar is de selfiecamera? lees verder

Huawei P20 super slow motion

De Huawei P20 (Pro) gaat de Samsung Galaxy S9 achterna lees verder

HTC Desire U12 en Desire U12+ onthuld

Verrassing: HTC onthult budgetmodellen HTC Desire U12 en Desire U12+ lees verder

Google Instant Apps

Instant Apps: Google Play laat je nu games spelen zonder installatie lees verder

Samsung Galaxy S9 vs iPhone X droptest: verrassende winnaar lees verder

De OnePlus 6 wordt om een bijzondere reden zeer interessant lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters