Zoekbalk aan onderkant mogelijk in Google Chrome

Zowel de Google Chrome Dev-app als Google Chrome Canary-app krijgen regelmatig nieuwe functies in de applicatie. Zo af en toe gebeurt het ook dat deze toevoeging verdergaat en toegevoegd wordt aan de officiële Chrome-app. Deze keer is het mogelijk om de zoekbalk van Chrome naar de onderkant te verplaatsen.

Google Chrome

Google Chrome heeft meerdere versies in de Play Store van Google. Zo bestaat er naast de reguliere app ook Chrome Beta, Chrome Dev en Chrome Canary. Die laatste is nog niet erg lang beschikbaar in de Play Store. Chrome Beta is de meeste stabiele van de drie, gevolgd door Chrome Dev. Chrome Canary krijgt tot zeven keer per week een update. De updates zijn vaak niet getest en kunnen dus instabiel zijn voor reguliere gebruikers. Eerder kreeg deze applicatie al een mode om data te besparen. Deze toevoeging zit nu ook in de reguliere versie van Chrome.

Zoekbalk

Zoals we eigenlijk van elke browser kennen en altijd zijn gewend, bevindt de zoekbalk om een website in te voeren zich aan de bovenkant van de internetapplicatie. Dit is echter bij de Chrome Dev en de Chrome Canary-apps te wijzigen. Hierbij kun je nu kiezen om de zoekbalk aan de onderkant te laten verschijnen. Dit kan handig zijn omdat je dan beter bij de zoekbalk kunt en de telefoon zo met een enkele hand kunt blijven gebruiken.

Flags

Om deze toevoeging aan te zetten moeten er wijzigingen gemaakt worden in een bepaalde flag. Dit is een experimentele functie die verborgen zitten in alle versies van Google Chrome. Bij verkeerd gebruik van deze flags is het mogelijk je veiligheid en privacy op onverwachte manieren risico kunnen lopen. Weet dus wat je doet. Het instellen van de flag om de zoekbalk aan de onderkant te laten zien is natuurlijk niet gevaarlijk, maar kan wel voor onverwachte bugs zorgen.

Deze functie is in te schakelen door naar de site ‘chrome://flags’ te gaan en daar ‘Chrome Home’ op te zoeken. Kun je het niet vinden, probeer dit dan te verwerken in de url. Dit doe je door de url te veranderen in ‘chrome://flags/#enable-chrome-home’, waarna de optie gelijk op het scherm weergeven wordt.

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters