Google Chrome nu ook beschikbaar voor iPhone en iPad

Gisteren verscheen Chrome, de populaire browser van Google, in de AppStore. De browser is gratis te downloaden voor zowel de iPhone als iPad en heeft enkele handige mogelijkheden uit de desktop versie meekregen.

Google Chrome voor iOSDeze week heeft Google een grote conferentie voor ontwikkelaars onder de naam Google I/O. Afgelopen week hebben we al verscheidene nieuwtjes beschreven van wat Google allemaal aangekondigd heeft. Een daarvan was dat de Chrome browser voor Android haar test status is ontgroeid. Vrij onverwacht kwam Google gisteren met meer nieuws over haar Chrome browser. De zoekgigant maakte bekend dat de Chrome browser ook beschikbaar zou komen voor iOS apparaten en dan wel per direct.

Gisteren verscheen dan ook in de AppStore de populaire Chrome browser voor zowel de iPhone als iPad. In de browser zitten een paar handige extraatjes opgenomen die we ook terug zien in de Android versie en de desktop versie. Zo is het zoekvak te gebruiken om een website adres in te vullen, maar ook om gelijk via je favoriete zoekmachine (standaard Google) te zoeken. De resultaten van het zoeken worden gelijk tijdens het typen al weergegeven. Verder kan je snel gebruik maken van meerdere tabbladen waar je snel tussen kan schakelen. Op de iPad kan dit ook door met je vinger van de linkerrand naar de rechterrand van het scherm te bewegen of andersom. Voor de privacy is de incognitomodus toegevoegd waarbij de browser geen gegevens van je bewaard.

Een ander voordeel van de Chrome browser is dat deze je tabbladen, favorieten en wachtwoorden kan synchroniseren met je computer zodat op alle apparaten je browser informatie gelijk is aan elkaar. Daarnaast kan je vanaf de desktop browser een pagina sturen naar je iPhone of iPad zodat deze daarop offline beschikbaar is om te lezen.

De Chrome browser voor de iPhone en iPad is gratis te downloaden in de AppStore.

Google brengt Chrome op iOS

 

Google Chrome op iOS tabbladen

 

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Dit zijn de beste high-endsmartphones van dit voorjaar lees verder

iOS 12 design

iOS 12 concept: ziet jouw iPhone er binnenkort zo uit? lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters