Chronologics: Google neemt maker van CoWatch over

Google heeft de veelbelovende startup Chronologics overgenomen. Het bedrijfje bracht onlangs de CoWatch uit, en is opgericht door voormalige medewerkers van de zoekgigant.

Smartwatches

De Cowatch
De Cowatch

De smartwatchmarkt is niet geworden waar vooral techfabrikanten op gehoopt hadden. De weinige grote spelers in de smartwatchmarkt hebben zich uiteindelijk gestort op fitness trackers, een marktsegment dat wel succesvol is. De markt ligt echter vrijwel op zijn gat als het echter om luxere slimme horloges gaat. Horloges blijven sieraden die heel lang meegaan, een voordeel dat smartwatches simpelweg niet kunnen bieden. Het is weer een gadget waarmee je elke zoveel jaar achterloopt. Daarom zijn goedkopere modellen en fitness trackers populair, maar is Apple bijvoorbeeld gestopt met de Apple Watch Edition. Daarover kun je meer lezen in deze blog.

Chronologics

Toch liggen er zeker nog kansen in de jonge markt. Google heeft vandaag aangekondigd dat het Chronologics heeft overgenomen. Die naam komt je misschien bekend voor, want Chronologics is door voormalige Google medewerkers opgericht. De startup werd opgericht in 2014. Sindsdien heeft het team hard gewerkt aan zijn eigen besturingssysteem voor smartwatches, en een eigen smartwatch: de CoWatch. Die gadget is nog maar net verkrijgbaar. Chronologics heeft de CoWatch namelijk afgelopen september op de markt gebracht. Het slimme horloge valt op omdat het Amazon’s digitale assistent ondersteunt, Alexa.

CoWatch

Nu is het cirkeltje weer rond, want Google heeft de startup dus overgenomen. De CoWatch is na jaren aan ontwikkeling nog maar net verkrijgbaar, maar het lot van het slimme horloge is onzeker. De kans is groot dat de CoWatch binnenkort zelfs niet meer verkrijgbaar is. Amazon’s Alexa is immers een directe concurrent van Google Assistant en Google Home, dus het is voor Google niet interessant om het horloge op de markt te houden.

Google

Maar wat is Google met het team van plan? Volgens het officiĆ«le persbericht van Chronologics blijft het innoveren met draagbare technologie en smartwatches, maar vanaf nu binnen Google en met Android Wear 2.0. De grote update voor Google’s besturingssysteem zou aanvankelijk eind dit jaar uitkomen, maar is uiteindelijk tot begin volgend jaar uitgesteld. Het wordt interessant om te zien wat het talent van Chronologics Google te bieden heeft. Kan de zoekgigant toch grote stappen gaan maken met Android Wear?

Bron: Chronologics

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters