Google discussieert over bouwen eigen telefoons

Google denkt na over het maken van zijn eigen telefoons. Dit hebben werknemers van Google naar buiten gebracht. Google deed dit in het verleden al met Motorola, maar verkocht deze fabrikant vorig jaar aan Lenovo.

Google Nexus 5X hands-on

Google heeft grote invloed op de smartphone-industrie, maar toch gaat het niet zoals het bedrijf zou willen. Android wordt door Google ontwikkeld, maar de hardware komt van verschillende fabrikanten. Dit resulteert in een uitdaging voor Google. Android moet optimaal zijn voor alle Android-toestellen die op de markt worden gebracht.

Elk jaar ontwikkelt Google één of meer smartphones samen met een fabrikant, de Nexus. Dit zou het voorbeeld moeten zijn voor elk smartphonemerk. De Nexus geeft aan welke richting Android op gaat. Met deze opzet kan Google veel laten zien, toch overweegt de fabrikant het helemaal zelf te gaan uitvoeren.

Iets dat Apple bijvoorbeeld ook doet. Deze fabrikant ontwikkelt het meeste zelf. Niet alleen het ontwerp en de software van de smartphone, maar bijvoorbeeld ook de processor. De software en de hardware kunnen daardoor beter geoptimaliseerd worden. Dit voordeel heeft Google nog niet. Toch is het niet makkelijk om zomaar alles zelf te doen. Google is een bedrijf dat weinig ervaring heeft met de ontwikkeling en productie van hardware.

De Pixel C, die laatst samen met de twee Nexus-smartphones werd gepresenteerd, is wel helemaal ontworpen door Google. Toch is dit niet te vergelijken, het verschil zit ‘m in het formaat. Tablets zijn groter en hebben daarom meer ruimte voor onderdelen. Dit maakt het makkelijker om te ontwerpen.

Met Motorola heeft Google wel al smartphones gemaakt. Deze zijn over het algemeen positief ontvangen.

Bron: The Information

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters