Google discussieert over bouwen eigen telefoons

Google denkt na over het maken van zijn eigen telefoons. Dit hebben werknemers van Google naar buiten gebracht. Google deed dit in het verleden al met Motorola, maar verkocht deze fabrikant vorig jaar aan Lenovo.

Google Nexus 5X hands-on

Google heeft grote invloed op de smartphone-industrie, maar toch gaat het niet zoals het bedrijf zou willen. Android wordt door Google ontwikkeld, maar de hardware komt van verschillende fabrikanten. Dit resulteert in een uitdaging voor Google. Android moet optimaal zijn voor alle Android-toestellen die op de markt worden gebracht.

Elk jaar ontwikkelt Google één of meer smartphones samen met een fabrikant, de Nexus. Dit zou het voorbeeld moeten zijn voor elk smartphonemerk. De Nexus geeft aan welke richting Android op gaat. Met deze opzet kan Google veel laten zien, toch overweegt de fabrikant het helemaal zelf te gaan uitvoeren.

Iets dat Apple bijvoorbeeld ook doet. Deze fabrikant ontwikkelt het meeste zelf. Niet alleen het ontwerp en de software van de smartphone, maar bijvoorbeeld ook de processor. De software en de hardware kunnen daardoor beter geoptimaliseerd worden. Dit voordeel heeft Google nog niet. Toch is het niet makkelijk om zomaar alles zelf te doen. Google is een bedrijf dat weinig ervaring heeft met de ontwikkeling en productie van hardware.

De Pixel C, die laatst samen met de twee Nexus-smartphones werd gepresenteerd, is wel helemaal ontworpen door Google. Toch is dit niet te vergelijken, het verschil zit ‘m in het formaat. Tablets zijn groter en hebben daarom meer ruimte voor onderdelen. Dit maakt het makkelijker om te ontwerpen.

Met Motorola heeft Google wel al smartphones gemaakt. Deze zijn over het algemeen positief ontvangen.

Bron: The Information

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters