Google discussieert over bouwen eigen telefoons

Google denkt na over het maken van zijn eigen telefoons. Dit hebben werknemers van Google naar buiten gebracht. Google deed dit in het verleden al met Motorola, maar verkocht deze fabrikant vorig jaar aan Lenovo.

Google Nexus 5X hands-on

Google heeft grote invloed op de smartphone-industrie, maar toch gaat het niet zoals het bedrijf zou willen. Android wordt door Google ontwikkeld, maar de hardware komt van verschillende fabrikanten. Dit resulteert in een uitdaging voor Google. Android moet optimaal zijn voor alle Android-toestellen die op de markt worden gebracht.

Elk jaar ontwikkelt Google één of meer smartphones samen met een fabrikant, de Nexus. Dit zou het voorbeeld moeten zijn voor elk smartphonemerk. De Nexus geeft aan welke richting Android op gaat. Met deze opzet kan Google veel laten zien, toch overweegt de fabrikant het helemaal zelf te gaan uitvoeren.

Iets dat Apple bijvoorbeeld ook doet. Deze fabrikant ontwikkelt het meeste zelf. Niet alleen het ontwerp en de software van de smartphone, maar bijvoorbeeld ook de processor. De software en de hardware kunnen daardoor beter geoptimaliseerd worden. Dit voordeel heeft Google nog niet. Toch is het niet makkelijk om zomaar alles zelf te doen. Google is een bedrijf dat weinig ervaring heeft met de ontwikkeling en productie van hardware.

De Pixel C, die laatst samen met de twee Nexus-smartphones werd gepresenteerd, is wel helemaal ontworpen door Google. Toch is dit niet te vergelijken, het verschil zit ‘m in het formaat. Tablets zijn groter en hebben daarom meer ruimte voor onderdelen. Dit maakt het makkelijker om te ontwerpen.

Met Motorola heeft Google wel al smartphones gemaakt. Deze zijn over het algemeen positief ontvangen.

Bron: The Information

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters