Google Docs krijgt handige nieuwe features en werkt beter samen andere G Suite applicaties

In een heel ver en donker verleden deelden we bestanden door ze via de mail te versturen. Een omslachtig en traag systeem en tegenwoordig hebben we gelukkig verschillende clouds hiervoor. G Suit is Google’s online antwoord op Microsoft’s suite en is een handige manier om je bestanden bij de houden en met meerder mensen te delen. Onlangs kregen Google Docs, Slides en Sheets weer de nodige updates en zijn ze nog net iets praktischer geworden.

Verschillende versies eigen naam geven

De eerste verandering is dat je nu makkelijker verschillende versies van een document kunt bijhouden. Normaal gesproken slaan de programma’s telkens een nieuwe versie op, wanneer je een verandering aanbrengt. Op deze manier krijg je een soort voortgang geschiedenis van je document. De verschillende versies krijgen echter onbenullige namen, waar je niks mee kunt. Voortaan kun je zelf een naam geven aan deze versies en wordt het wat meer overzichtelijk. Als je bijvoorbeeld na versie x nog wat aanpassingen maakt, waarvan je niet zeker weet of ze wel allemaal goed zijn, kun je makkelijk weer terug gaan naar je opgeslagen versie x.

Google

Google Docs en Slides met geïntegreerde Cloud Search

Een tweede verandering is dat Google Cloud Search nu ook in Docs en Slides is geïntegreerd. Normaal gesproken moest je specifiek naar Cloud Search gaan om in de cloud naar specifieke documenten te zoeken. Nu kan dat ook meteen vanuit Google Docs of Slides. Dit is goed voor je workflow en een stuk efficiënter dan telkens van applicatie wisselen.

G Suite met o.a. Google Docs, Slides en Sheets

Suggesties toevoegen via je smartphone

Met de nieuwe update is het nu ook mogelijk om een “schone” versie van je document te bekijken zonder commentaar en edits. Zo krijg je een beter overzicht van je werk. Daarnaast kun je ook met één klik van de muis alle voorgestelde edits accepteren of juist niet. Docs heeft een broodnodige toevoeging gekregen met de Litera Change-Pro en Workshare add-ons. Hiermee is het eindelijk mogelijk om via je smartphone ook suggesties toe te voegen aan een document. Voorheen was dit alleen mogelijk via de desktop versie.

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters