Google doet geen aanspraak op 700MHz-spectrum VS

Verizon en AT&T zijn de grote winnaars van de veiling van het 700MHz-spectrum in de VS. Google werd overboden, maar de zoekgigant had mogelijk al binnen waar het op uit was

AT&T blijkt met een totaal geboden bedrag van ruim 6,6 miljard dollar het grootste gedeelte van blok B van de 700MHz-spectrum in handen gekregen te hebben. Verizon mag zich na in totaal iets meer dan 9,3 miljard dollar geboden te hebben, eigenaar noemen van blok C van de frequenties. Daarmee heeft de Amerikaanse isp Google achter zich gelaten, maar de zoekgigant had mogelijk al lang voor de veiling bereikt wat het wilde.

In de zomer van 2007 schaarde de FCC zich namelijk al achter het standpunt van Google dat kopers de verworven frequentieband open moeten stellen voor willekeurige apparaten en toepassingen. AT&T en Verizon zullen dus hun uit te rollen netwerken moeten openen voor toestellen die Google’s besturingssysteem voor mobieltjes, Android, draaien. De regels van de FCC laten volgens Wired mogelijk wel de mogelijkheid open dat Google of Android-gebruikers hier de rekening voor gepresenteerd krijgen. Andere winnaars bij de veiling waren Qualcomm, die delen van het E- en B-blok in handen kreeg en Frontier Wireless, die het voornaamste deel van het E-blok wist te verwerven. Eerder werd al bekend dat op blok D te weinig werd geboden zodat een nieuwe veiling gehouden zal worden voor de frequenties die gereserveerd zijn voor nooddiensten voor hulpinstanties.

1201862218 

Bron: Tweakers.net

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters