Google doet geen aanspraak op 700MHz-spectrum VS

Verizon en AT&T zijn de grote winnaars van de veiling van het 700MHz-spectrum in de VS. Google werd overboden, maar de zoekgigant had mogelijk al binnen waar het op uit was

AT&T blijkt met een totaal geboden bedrag van ruim 6,6 miljard dollar het grootste gedeelte van blok B van de 700MHz-spectrum in handen gekregen te hebben. Verizon mag zich na in totaal iets meer dan 9,3 miljard dollar geboden te hebben, eigenaar noemen van blok C van de frequenties. Daarmee heeft de Amerikaanse isp Google achter zich gelaten, maar de zoekgigant had mogelijk al lang voor de veiling bereikt wat het wilde.

In de zomer van 2007 schaarde de FCC zich namelijk al achter het standpunt van Google dat kopers de verworven frequentieband open moeten stellen voor willekeurige apparaten en toepassingen. AT&T en Verizon zullen dus hun uit te rollen netwerken moeten openen voor toestellen die Google’s besturingssysteem voor mobieltjes, Android, draaien. De regels van de FCC laten volgens Wired mogelijk wel de mogelijkheid open dat Google of Android-gebruikers hier de rekening voor gepresenteerd krijgen. Andere winnaars bij de veiling waren Qualcomm, die delen van het E- en B-blok in handen kreeg en Frontier Wireless, die het voornaamste deel van het E-blok wist te verwerven. Eerder werd al bekend dat op blok D te weinig werd geboden zodat een nieuwe veiling gehouden zal worden voor de frequenties die gereserveerd zijn voor nooddiensten voor hulpinstanties.

1201862218 

Bron: Tweakers.net

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters