Google Duo is vanaf vandaag beschikbaar

Tijdens Google I/O kondigde Google twee nieuwe communicatie-applicaties aan. Eén van deze applicaties, Google Duo, is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland.

Google Duo

Google wil met Duo, en ook Allo, voor een makkelijker manier zorgen om met elkaar te communiceren. In het geval van de Duo-applicatie betreft het een makkelijkere manier om met elkaar te videobellen. Dit wil het bedrijf weten te bereiken door een makkelijk te gebruiken applicatie af te leveren die gratis is en kan geïnstalleerd worden op zowel Android als iOS.

Wat is het

Google DuoHierboven hebben we het al even vermeld, maar Google Duo is dus een applicatie om mee te videobellen. Je kunt Duo een beetje vergelijken met FaceTime van Apple en Skype van Microsoft. Met het grote verschil dan wel dat de applicatie, aldus Google, makkelijker te gebruiken is. En hoewel we de applicatie op het moment van schrijven zelf nog niet gebruikt hebben, blijkt uit een aantal reviews dat dit ook werkelijk zo is.

Minimalistisch

Om een zo optimaal mogelijke gebruikerservaring te garanderen heeft Google ervoor gekozen zijn Google Duo-applicatie te voorzien van een heel minimalistisch en simplistisch ontwerp. Hierdoor kan iedereen de applicatie begrijpen, en hem dus ook gebruiken. Na het installeren van de applicatie is al wat je moet doen de applicatie openen, een verificatiecode invullen en dan beginnen bellen. Je kunt dit proces een beetje vergelijken met inloggen bij WhatsApp. Dit is zeker een pluspunt aangezien je geen Google-account moet hebben of zelfs aanmaken alvorens je de applicatie kunt gebruiken. Om te kunnen videobellen met iemand moet je beiden wel de Google Duo-applicatie geïnstalleerd hebben, wat logisch is.

Knock Knock

Wat Google Duo vooral zo bijzonder maakt is Knock Knock, of aankloppen. Deze functie wordt geactiveerd wanneer je iemand belt. In plaats van dat de persoon die je belt zijn contactfoto ziet, zal de persoon in kwestie een live-beeld krijgen van de persoon waardoor hij wordt gebeld. Dit al voordat hij of zij heeft opgenomen. Heel erg veel extra functionaliteit biedt dit niet, maar het geeft wel een leuke toets aan de applicatie.

Kwaliteit

Je kunt Duo gebruiken via Wifi of een mobiel netwerk, al zul je in het laatste geval wel een beetje op je verbruik moeten letten. Met iemand videobellen vergt namelijk veel meer mobiele data dan wanneer je een gesprek zou houden zonder beelden. Als je aan het bellen bent zal je de persoon aan de andere kant in maximaal HD-resolutie (720p) kunnen zien, wat meer dan scherp genoeg is.

Beschikbaarheid

Mocht je geïnteresseerd zijn in Google Duo, dan zul je de applicatie later vandaag helemaal gratis uit de Google Play Store of de App Store van Apple kunnen downloaden.

Foto: BNR

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters