Google en Apple willen aanpasbare emoji’s

Google en Apple willen aanpasbare emoji’s waarmee je¬†precies kan sturen wat je bedoelt. Ze hebben dit verzoek neergelegd bij Unicode.

Aanpasbare emoji

Het idee van aanpasbare emoji’s is dat er een emoji tag sequence gebruikt word. Stel je kiest de zonnebril smiley, een vrouw met een jurk en een speaker dan krijg je een vrouw in een jurk met een speaker of je kiest een rood harige smiley en het zonnebril smiley dan krijg je een rood harige zonnebril dragende smiley. Emoji’s zijn de afgelopen jaren al flink veranderd, er zijn er enorm veel bij gekomen en je kan zelfs de huidskleur van sommige smileys veranderen. Toch vinden Google en Apple dit niet genoeg dus kwamen ze met deze emoji tag sequence. De aanpassingen zijn niet eindeloos, het is bijvoorbeeld niet mogelijk om een speaker te krijgen met rood haar die lacht.

Google en Apple Standaard emoji's
Standaard emoji’s
Huids kleur emoji's
Huidskleur emoji’s

Focus

Google en Apple¬†willen de focus leggen op het veranderen van huids kleur, geslacht en nationaliteit oftewel de vlaggen. Volgens Google en Apple worden voor veel emoji’s stereotype geslachten gebruikt, bijvoorbeeld dat sport gedaan word door mannelijke emoji’s en koken door een vrouwelijke emoji. De bedrijven willen ten alle tijden de keus kunnen maken om een emoji een bepaald geslacht te geven. Ook haarkleur speelt een grote rol voor Google en Apple, zo willen ze elke mogelijke haarkleur vrij geven, van zwart, blond, bruin, rood tot grijs. Google en Apple willen ook de mogelijkheid om emoji’s om te keren, zo kan je het pistool naar rechts maar ook omhoog laten schieten of de hamburger ondersteboven neerzetten.

Aanvraag

Toen Google en Apple de aanvraag van de huidskleur op tafel legde bij Unicode werd deze al snel doorgevoerd en zo zal dat waarschijnlijk ook gaan bij deze aanvraag. Binnenkort hebben we aanpasbare emoji’s!

 

Bron: Unicode

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters