Google en Motorola willen iPhone van de troon stoten met 'X-Phone'

Google en dochterbedrijf Motorola zijn bezig om een nieuwe superphone te ontwikkelen die intern als X-Phone bekend staat. Dat meldt The Wall Street Journal deze avond. De opwinding over dit geheel in eigen huis ontwikkelde Google-toestel is groot.

Motorola logo

Het gaat niet al te best met Motorola en Google zou zijn noodlijdende dochter nu de helpende hand reiken door een aantal topmensen van Google naar Motorola te sturen. Die moeten het bedrijf met een geweldige smartphone uit het slop helpen.

De X-phone wordt naar verluidt ook vergezeld door een X-tablet. Die uiteraard ook op Android draait. De nieuwe apparaten vervangen de huidige Motorola Droid-lijn niet, maar worden daarnaast op de markt gebracht. De X-Phone moet voorzien worden van ware superspecificaties, mogelijk ook met vernieuwende technologie zoals een buigbaar scherm en een keramische behuizing.

WSJ heeft vernomen dat Google zijn Google Maps-productmanager naar Motorola heeft gestuurd, Lior Ron. Deze man is eigenlijk gespecialiseerd in kaarten en navigatie, wat tegenwoordig een zeer belangrijk onderdeel van mobiele software is. Het project van Google en Motorola moet een toestel opleveren met een zeer goede camera en even goede camerasoftware. De Nexus-lijn van Google heeft nooit echt de nadruk op dit onderdeel gelegd.

In de software van de X-Phone wordt naar men vermoedt ook gebruikgemaakt van de foto- en gebarenherkenningssoftware van Viewdle, een bedrijf dat Motorola onlangs overnam.

Google zou hiermee eindelijk doen wat heel veel mensen al verwachten sinds het bedrijf Motorola overnam: een telefoon maken die het direct opneemt tegen de iPhone.

Motorola wordt hierbij geholpen door een voormalige vice-president van Samsung, Brian Wallace, die de marketing bij Motorola gaat doen. Waarmee we er zeker van kunnen zijn dat we de grappige reclames waarmee Samsung rivaal Apple op de hak neemt, ook bij Motorola hun intrede zullen doen.

Bron: The Verge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. hanszw -

  Zowiezo een raar verhaal vanwege de opmerking dat ze de iPhone er mee van de troon willen stoten, dit zal wel weer door derden zijn bedacht. IOS gebruikers vinden Android over het algemeen maar niks. Hoe willen ze dat gaan veranderen?

 2. Martin Reinders -

  Het gaat ook geen X-phone heten .. Het heet nu Project X-Phone of tablet (code Naam zoals met die Sony YUGA ) .. Verkeerde intrepetatie van het verhaal..

 3. Dominick -

  Raar verhaal… Over het algemeen word juist verteld dat Google wel een beetje klaar is met Motorola, en nu zouden ze het opeens gaan helpen!? Ben benieuwd waar dit naartoe gaat 🙂

   1. Dominick -

    Misschien omdat het scherm dan minder snel kapot gaat? Of keramische delen die met rubber aan elkaar vast zitten ofzo? Of…… Buigbaar keramiek! Dat zou pas uniek zijn 😛

Apple apparaten

Zo stap je naadloos over van Apple naar Android lees verder

Waarom iPhones het volgend jaar winnen van Android toestellen lees verder

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters