'Google en Samsung presenteren 10-inch tablet op 29 oktober'

Volgens The Next Web komt Google niet alleen met een nieuwe Nexustelefoon op 29 oktober, maar ook met een 10-inch Nexustablet. Die door Samsung wordt gemaakt.

Volledige review prototype LG Nexus 4 online gezet lg nexus review 8 630x420

The Next Web heeft van ongenoemde bronnen de bevestiging gekregen dat er op 29 oktober tijdens een perspresentatie van Google in New York drie belangrijke nieuwe zaken worden gepresenteerd, waaronder een 10-inch Nexustablet. Die wordt door Samsung gemaakt en draagt de codenaam Manta.

De nieuwe tablet loopt op versie 4.2 van Android, dat overigens niet de naam Key Lime Pie zou krijgen, maar gewoon een nieuwe variant is van Android Jelly Bean, zo weet The Next Web te melden.

De tablet van Samsung bezit high-end specificaties. Ht scherm krijgt een resolutie van 2560×1600 pixels in een 10:16 ratio. Daarmee wordt de scherpte rond 300 pixels per inch en dat is meer dan de resolutie van het al superscherpe scherm van de nieuwe iPad, die een ppi van 264 noteert.

Vermoedelijk gaat deze tablet de Nexus 10 heten, omdat de reeds bestaande 7-inch tablet van Google en Asus de naam Nexus 7 heeft gekregen. Zekerheid daarover weet The Next Web echter niet te geven.

Voorts wordt de Nexus 4 gepresenteerd, aldus The Next Web, en dat is een LG-telefoon met Android 4.2 erop. Alle eerder gelekte informatie over deze telefoon is volgens de site correct, dus hier hoeven we niet al te lang bij stil te staan. De Nexus 4 wordt een grote telefoon met een 4,7 inch scherm die een resolutie krijgt van 1280×768 pixels. Voorts een quadcore 1,5 Ghz Qualcomm APQ8064 processor, ondersteund door 2GB Ram, 16 GB intern geheugen, een 8-megapixel camera achter en een 1,3 megapixelcamera voor. De accu biedt een capaciteit van 2100 mAh.

Een derde nieuwigheid die Google presenteert wordt de al breed uitgelekte 32 GB-variant van de Nexus 7. De tablet is in Europa alleen nog als 16 GB-tablet te krijgen. Er zou ook een 3G-variant van komen, zodat er een simkaart in kan worden gestoken voor internetverbinding onderweg.

De drie apparaten zijn uiteraard al groot nieuws, maar Google heeft zelf blijkbaar ook wat softwarematigs te presenteren, gezien de kreet ‘The Playground is Open” die op de uitnodigingen voor de perspresentatie prijkt. Die slogan suggereert dat er nog meer te beleven valt tijdens het evenement op de 29e.

Bron: The Next Web

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. katinkakleur -

  Ik denk toch maximaal 500€ of niet? Ik verwacht dat de Nexus 10 dat goede scherm dan krijgt, quadcore 1.5 GHz, 2GB RAM en dan misschien een achtercamera van maximaal 5mp..

  1. Danijel -

   Met deze specs denk ik van wel inderdaad. Hat kan niet zo zijn dat een betere tablet dan de Galaxy Note 10.1 goedkoper is dan het vlaggenschip van Samsung..

   1. bartvuijk -

    Eens. Voor een prijsdoorbraak hadden ze weer bij Asus kunnen bestellen. Hebben ze niet gedaan.

 2. Timboektoe -

  Ben erg benieuws wat de prijs zal zijn.
  Ik schat 550/600 euro.
  Verder hoop ik dat de Nexus 4 van HTC ook gespresenteerd wordt. De versie J butterfly. 23, 26 en 29 oktober worden de kaarten weer geschud en kan de consument een keus maken.

Anyme Anime APP

Gratis anime kijken op je smartphone kan met deze app lees verder

Telekoopwijzer uitgelicht

Dit zijn de beste high-end smartphones van dit najaar lees verder

The Machines AR game

Deze drie iOS 11 features zouden we ook graag bij Android zien lees verder

Apple vs Android

Android toestellen vertonen twee keer zo vaak kuren als iPhones lees verder

Nokia 8 meerdere toestellen

HMD Global bevestigt: alle nieuwe Nokia smartphones krijgen Android Oreo lees verder

Back to school: dit zijn de beste budget smartphones van het moment lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters